keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Kinder piirakka pääsiäiseen

Meillä erityisesti Taku 10 v tykkääkovasti kinder-suklaasta, muttei niin enää välitä yllätyksistä... ja siitä se ajatus sitten lähti. Ihana valkosuklaan ja maitosuklaan liitto, tämä on takuusuklaista ja makeaa!

Tämän tekeminen ottaa hiukan aikaa, koska suklaatäytteiden pitää hyytyä. Hiukan valuvaksi täytteet silti jäävät molemmat.

kinderpiirakka


Kinderpiirakka:

Pohja:

100 g voita
3/4 dl sokeria
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja sekoita hyvin. Lisää jauhot ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Taputtele piirakkavuokaan (35x11) ja paista 200 asteessa n. 14 min. kunnes pinta saa hiukan väriä. Voit tukea reunoja foliosta taitelluilla suikaleilla jotta ne pitäisivät muotonsa.

Valkosuklaatäyte:
100 g valkosuklaata
1dl kermaa
25 g voita kuutioituna

Pilko suklaa puukolla pieneksi. Laita kulhoon suklaa ja voi. Lämmitä kerma kiehumispisteeseen ja kaada kuumana suklaan ja voin päälle. Anna vetäytyä hetki ja sekoita tasaiseksi ja kiiltäväksi. Kaada vuokaan pohjan päälle ja anna kovettua useampi tunti.

Maitosuklaatäyte:

1oo g maitosuklaata
1 dl kermaa

Pilko suklaa pieneksi. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada suklaan päälle. Anna vetäytä hetki ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ja hiukan paksuuntua. Kaada sitten varovasti jo hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle.

Koristele mieleiseksi ja anna vetäytyä jääkaapissa mielellään yön yli.






kinder piirakka


Millaisia pääsiäisleipomuksia teillä on jo tehty? Tai millaisia on suunnitteilla? Itse mietin vielä kakunkin leipomista.





-E-


kinder piirakka

2 kommenttia:

  1. Vielä on pääsiäisleipomukset vähän vaiheessa, mutta tuo näytti aivan mielettömän herkulliselta. Suklaata, nam... :D
    http://westendmum.fi

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)