perjantai 21. huhtikuuta 2017

Perjantaiteema: Lasten kanssa - DIY herkkukoru

Meidän yksi lempipuuhista lasten kanssa on keksiä tavallisille tavaroille uutta käyttötarkoitusta. Lapset ovat tässä luonnostaan hyviä, mutta itsellä on välillä haasteellista päästää mielikuvitus valloilleen. Useimmiten teemme kaiken maailman soittimia ja rakennelmia erilaisista esineistä.

Tällä kertaa Sikuriina pyysi, että tekisimme hänelle korun. Sikuriina on nähnyt jollain lapsella sellaisen karkkikorun ja halusi nyt itse askarrella sellaisen. Eipä siinä auttanut kuin laittaa mielikuvitus valloilleen ja miettiä, mistä kaapin aineksesta saisimme hänelle korun tehtyä. Monet raaka-aineet kävimme läpi, mutta ne eivät olisi toimineet käytännössä kovinkaan hyvin. Itselle tuli mieleen makarooni, mutta se ei ole kovana kovinkaan kivaa syötävää ja keitettynä taas kovin tahmeaa ja suttaavaa.


Pienen pähkäilyn jälkeen Sikuriina keksi, että hänen uudet murot voisivat käydä tähän tarkoitukseen hyvin. Osallituin Buzzador kampanjaan, josta saimme kokeiluun Cheerios muroja. Niitä lapset on nyt popsineet muutaman aamun ja kovin ovatkin tykänneet. Itse en vaan osannut ajatella, että ne taipuisi myös askarteluun. Onneksi Sikuriina omaa paremman mielikuvituksen. Nämä murot olivatkin todella hyvä valinta tähän puuhaan. Reikä on sen verran iso, että pujottelu kävi helposti Sikuriinalta itseltään. Rakenne ei ole höttö, joten ei murene, vaikka käsittely olisi vähän rajumpaa. Mikä parasta, näitä voi antaa myös pienemmän lapsen tehdä. Ei ole niin vaarallista, vaikka välillä joku "helmi" eksyisi suuhun.Sikuriina jaksoi tehdä korun alusta loppuun ihan itse. Solmimisessa ainoastaan autoin hieman. Omatekemä koru maistui kuulemma todella hyvältä, vaikka aluksi hän ei meinannutkaan raaskia sitä syödä.


 

Meillä tuli tahattomasti Buzzattua nämä murot hieman erilaisesta vinkkelistä, mutta tähän sopii varmasti myös muut rinkulan malliset murot. Aika kiva idea välipalalle ja itse tykkään erityisesti siitä, että keksimme terveellisemmän vaihtoehdon karkkikorulle.

Ihanaa viikonloppua ja messuilijoille ihania messuja.

-S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit :)