torstai 6. huhtikuuta 2017

Hiukan vaivattomampi idea rairuoholle

Vielä ehtii istuttaa rairuohoa pääsiäiseksi, mutta pitää toimia aika nopsaan! Tällä tyylillä rairuohon istuttaminen käy astetta helpommin ja sotkukin on melkoisesti pienempi.

Itse valitsin istutusalustaksi kaksi lasista jalallista kakkualustaa, joista kokosin "kerroskakun". Mullan sijasta leikkelin talouspaperista astioihin sopivia paloja, pari-kolme kerrosta talouspaperia riittää hyvin.

Kastelin talouspaperin märäksi suihkepullolla, sitten vaan siemeniä tasaisesti ja siemenille vielä lisää vesisadetta. Koko komeuden käärin kelmuun, jotta itäminen tapahtuisi nopeammin, eikä koko ajan tarvitse olla kastelemassa. Kelmun voi ottaa pois kun rairuoho alkaa itää.Meillä paistaa sopivasti tänään aurinkokin. Kun nämä nostaa ikkunalle aurinkoon, parissa päivässä ruoho alkaa itää. Voi miten ihanaa kun kevät jo tuoksuu! Laitan kuvaa heti kun tämä "kerroskakku" on saanut ruohopeitteen!Jokos teillä on pääsiäisruoho kylvetty? Jos ei, niin vielä ehtii hyvin!

-E-

6 kommenttia:

 1. Tää on kätevä tapa! :D Meillä on kans laitettu rairuoho jo kasvamaan, nyt jännitetään kasvaako se ennen pääsiäistä.. hihii..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä iskä oli jo istutellut lasten kanssa multaan viikonloppuna kun olin pois, ja se jo vihertää hyvinkin 😊

   Poista
 2. Meillä kans laitettiin rairuohot kasvamaan. Useana vuonna olen käyttänyt talouspaperia kylvöalustana, mutta tänä vuonna oli hankittava multaa. Idea oli tehdä vähän erilaiset rairuohot :D Niistä on tulossa vielä tällä viikolla oma postauksensa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multahommiinkin on välillä päästävä! Odotan mielenkiinnolla missä teidän ruohot kasvaakaan! 😀 -e

   Poista
 3. Toimiiko tämä sama niilla ohransiemenillä? Vai mitä ne oli, niitä isompia kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, enpä ole kokeillut! Eli varmaksi en osaa kyllä sanoa -E-

   Poista

Kiva kun kommentoit :)