tiistai 13. syyskuuta 2016

Lasten leipomat helpot banaani-kaakaomuffinit

Meillä alkoi ilmeisesti lapsilla sokerihammasta kolottaa, sillä koko porukka marssi sisään, naapurin lapset vanavedessä ja ilmoittivat, että he haluavat leipoa!

Meidän marakateista vanhin sai joululahjaksi viime jouluna Ulla Svenskin Suomen lasten leivontakirjan, ja sitä selailtiin ainakin puoli tuntia ja taisteltiin siitä, että mitä leivotaan. Arvonnan voittivat kaakao-banaanimuffinit ja sitten alkoi sotkeminen!




Leipurit olivat 11 v., 9 v., 5v. ja 2v. Pienimmät asettelivat paperiset muffinssivuuat muffinssipeltiin ja isommat tekivät taikinan. Oli kyllä sen verran helppo ohje, ettei minun tarvinnut oikeasti edes auttaa. Sen verran neuvoin että ohjeen juoksevaa margariinin ja kaurajuoman voi hyvin vaihtaa sulaan voihin ja maitotilkkaan.

Tässä resepti Ulla Svenskin kirjasta:

Banaani-Kaakaomuffinit:

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl leivontakaakaojauhetta
1 dl maidotonta kaurajuomaa (Maitoa)
2 banaania pieneksi kuutioituna
100 g maidotonta, juoksevaa margariinia (voisulaa)

-Mittaa kulhoon vehnäjauhot, sokeri, suola, sooda, leivinjauhe ja kaakaojauhe, ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää joukkoon kaurajuoma.
-Kuori banaanit ja pilko ne pieniksi paloiksi, sekoita taikinaan. Lisää lopuksi taikinaan juokseva margariini ja sekoita se tasaiseksi.
-Laita paperiset muffinivuoat pellille. Lusikoi taikinaa vuokiinniin että paperivuoat ovat melkein täynnä.
-Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.





Jäähtyneet muffinit kuorrutettiin Nutellalla ja tietysti  koristeltiin strösseleillä.




Olivat muuten hyviä! Iskäkin ryösti heti monta! Sentään ehdin kuvata hiukan ennen kuin loppuivat!




Ohje oli helppo. Vaikeinta näiden leipomisessa oli kaksi juttua. Äidin piti pitää näppinsä pois leipomushommista ja tuntui pieneltä ikuisuudelta odottaa muffinien jäähtymistä, että päästiin kuorruttamaan.




Nam!




-E-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit :)