keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Paras munkkiresepti ja vappupallot

Se on kyllä paljon luvattu. Siis että parhaat munkit. Mutta kyllä nämä aikalailla sitä ovat. Kuohkeita, pehmeitä, ihan täydellisiä! Ihan kohta on vappu ja meilläkin on vappupallot jo ostettu, täydellisen vapun kruunaavat tietenkin täydelliset munkit.

Reseptin taika on munien ja sokerin vaahdottamisessa. Aika lailla mikä vaan jauhopussin kyljessä oleva resepti käy, kun vaan vaahdottaa ensin munat ja sokerin ja sitten vasta tekee taikinan siihen. Niin saa myös ihan parasta pehmeää ja kuohkeaa pullaa. Munkkien kanssa on hyvä muistaa myös, että mitä pehmeämpi taikina, sitä pehmeämmät munkit, eli ei kannata laittaa liikaa jauhoja.paras munkkireseptiParhaat munkit vappuun:

5 munaa
3 dl sokeria
8 dl maitoa
2 palaa hiivaa
2,5 tl suolaa
2-3 tl kardemummaa
reilu 1,5 kiloa vehnäjauhoja
250g sulatettua voita

1,5-2 l rypsiöljyä.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kädenlämpöinen maito ja murustele hiiva sekaan, ja sekoittele niin että hiiva sulaa. Lisää mausteet. Lisää jauhot ja rasva pikkuhiljaa ja vaivaa taikinaksi, kuten normaali pullataikina. Anna kohota.

Leivo munkeiksi ja anna kohota. Paista öljyssä. Sokeroi kuumana.Meidän lapset saivat valita mieleisensä vappupallot, mikä mahtaa olla kenenkin? Joko teillä ollaan valmistauduttu vappuun?
-E-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit :)