lauantai 8. heinäkuuta 2017

Perjantaiteema: Lasten kanssa - Ihana jäätelötaulu


Jätskiviikko saa jatkoa perjantaiteema askartelusta. Tällä kertaa Sikuriina pääsi taiteilemaan muhkeita jätskitauluja. Sikuriinan mielestä näiden teko oli erityisen hauskaa, mutta kannattaa suojata ympäristö hyvin. Sikuriina ainakin innostui maalailemaan vaahdon kanssa lopuksi käsin, jonka jälkeen vaahtoa olikin sitten ihan joka paikassa.


Tarvitset:
- partavaahtoa (myös sheuvausgeeli käy)
- paperia
- jouksevaa liimaa
- sakset
- pensseleitä
- muutman purkin
- maalia Laita partavaahtoa ja liimaa purkin pohjalle.  Vajaa ruokalusikallinen riittää esim. isoon pilttipurkkiin. Kokemuksen kautta voin sanoa, että vaahto paisuu todellapaljon sekottaessa.

Jotta vaahto pysyy kuohkeana vielä kuivuessaankin, kannattaa suhteen olla vähintään puolet ja puolet. Mielestäni paras tulos tuli, kun laitoin n. 1/3 vaahtoa (sekoittamattomana) ja 2/3 liimaa. Sekoita seos hyvin. Vaahdon tulisi olla sellaista helposti levittyvää ja tasaista massaa. Vaahdon voi värjätä halutessaan tipalla maalia.


 Lopussa Sikuriina nakkasi pensselit pois ja päästi luovuuden täysin valloilleen. Valmiit jätskipallot Sikuriina koristeli vielä maalipilkuilla eli "strösseleillä" jonka jälkeen viimeistelin taideteoksen maalaamalla jäätelöihin vohvelit. Vohvelit voi myös esimerkiksi leikata pahvista. Vaahto oli täysin kuiva seuraavana iltapäivänä, joten antaisin vaahdon kuivua vuorokauden ajan.
 Jätskitauluista tuli meidän mielestä hienoja ja suunnittelimmekin, että tekisimme leikkimökistä jäätelökioskin ja koristelisimme sen näillä tauluilla. Valitettavasti olin laittanut seokseen liian vähän liimaa ja näky ei ollut töiden kuvuttua enää yhtä hieno. Värit olivat muuttuneet ja vaahto oli melkein kokonaan kadonnut ja se mitä siitä oli jäljellä varisi suurin osa pois. Siispä tein uuden satsin testiin, ennen kuin yritetään Sikuriinan kanssa uudestaan.
Tällä kertaa vaahto pysyi kuivumisen jälkeenkin kuohkeana. Eli liiman ja vaahdon suhde on tärkeä, jotta lopputuloksesta tulee hyvä.

TÄÄLTÄ löydät ohjeen myös toiseen helppoon jäätelötauluun.


Makoisaa viikonloppua!

-S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit :)