lauantai 1. heinäkuuta 2017

Perjantaiteema: Lasten kanssa - Paprikan ja tomaatin kasvatus osa 1


Tämän mukavan kesäpäivän puuha on Sikuriinan idea. Hän nimittäin pohti välipalalla, miksi tomaatissa ja paprikassa on siemenet sisällä ja mitä niillä voisi tehdä. Sitten hän sai ajatuksen, että ne voisi laittaa kasvamaan kasvimaalle, jotta me saisimme paljon paprikoita ja tomaatteja.

Ihan kasvimaalle emme näitä kuitenkaan lähteneet viemään, mutta päätimme testata onnistuisimmeko saamaan paprikan ja tomaatin siemenet kasvamaan ruukussa. Sikuriina halusi itse tehdä istutuksen alusta loppuun, mikä olikin tosi kiva, sillä samalla hän vähän oppi, mitä eri vaiheita siihen kuuluu. Ensiksi piti hakea ruukun pohjalle muutama kivi, jotta multa pysyy ruukussa. Tämän jälkeen Sikuriina täytti ruukun mullalla, Tossavaisen avustuksella toki. Seuraavaksi kunnon kastelu, ennen siemenien laittoa. Sikuriina nyppi halkaistusta paprikasta siemenet ja ripotteli ne ruukkuun. Olen jostain lukenut, että tomaatin voisi istuttaa siivuttain, joten paprikansiemenien viereen sujautimme yhden tomaattiviipaleen. Siemenien päälle pieni kerros multaa, ripaus vettä ja kelmu päälle. Ruukku aseteltiin lastenhuoneeseen ikkunan alle, josta lasten on helppo käydä kastelemassa istutusta.


Raportoimme Sikuriinan kanssa tasaisin väliajoin miten meidän projekti etenee. Toivotaan, että seuraavassa postauksessa voisin kuvata teille jotain muutakin kuin pelkkää multaa.

Oletteko te tehneet vastaavia kokeiluja? Kaikki vinkit ovat tervetulleita. :)


-S-

1 kommentti:

  1. Viime vuonna kasvatin tomaattia juurikin laittamalla siivun multaan. Viipale iti hyvin muistaakseni jo viikossa ja loppujen lopuksi talteen otin muutaman vahvimman taimen, jotka istutin jokaisen omaan purkkiin. Auringonvaloa olisi saanut olla enemmän, jotta sato olisi ollut hyvä, mutta ne ehkä 4 itse kasvatettua tomaattia, jotka söin oli varmasti tähän asti parhaat ikinä :D tänä vuonnakin yritin, mutta nyt viipaleet ei itäneet ollenkaan.

    Paprikaa en ole koskaan kasvattanut, mutta chiliä kyllä. Sanotaan, että siemenet itää parhaiten kuivatettuna.

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)