perjantai 14. heinäkuuta 2017

Perjantaiteema: Lasten kanssa - DIY unisieppari

Unisieppareissa on jotain kiehtovaa. Ja meidän lapset tykkäävät niistä kovin, koska huhun mukaan ne vievät pahat unet pois. Lasten huoneissa meillä onkin kaupasta ostettuja, mutta nyt teimme siepparit itse.

Tarvikkeet ovat yksinkertaiset. Kolme sopivaa suoraa oksanpätkää, vahvaa narua, ja koristeita mielen mukaan: helmiä ja höyheniä. Eri värisillä langoilla ilmettä saa muutettua myös. 

Isompi lapsi saa tämän tehtyä itsekin, nuo kulmien solmimiset ovat se haastavin vaihe, aikuisen avulla tätä on pienemmänkin kiva suunnitella ja olla mukana pujottamassa helmiä.

Ohje on yksinkertainen ja kuvat oikeastaan kertovat paremmin kuin sanat.

Sido kolme keppiä kolmioksi solmimalla kepit vahvalla langalla kulmista yhteen. Sido verkkoa varten naru yhteen kulmaan ja pujottele siihen helmiä, sitten kieputtele naru verkoksi kolmion päälle ristiin rastiin. Asettele helmet tasaisesti.

Leikkaa höyheniä varten narut ja sido niihin höyhenet. Kiinnitä narut kehikkoon. Jos narut ovat liian pitkät, ne menevät helpommin sotkuun, joten liian pitkiä ei kannata tehdä. Naruihin on hyvä laittaa muös helmet painoksi, silloin höyhenet roikkuvat kauniimmin.

Lopuksi solmi yläkulmaan ripustusnaru. 


Tämä taitaa päästä leikkimökkiin roikkumaan.Ihanaa ja toivottavasti aurinkoista viikonloppua!
-E- & -S-

2 kommenttia:

Kiva kun kommentoit :)