maanantai 24. heinäkuuta 2017

Mahtava Macarons -resepti

Macaronsit ovat ihan lemppareitani. Olen kokeillut tehdä niitä muutaman kerran, mutta ei ole ollenkaan varmaa, että onnistuvatko ne. Macaronsien tekeminen on salatiedettä, luulen.

Nyt kuitenkin löysin reseptin, jolla onnistuin heti kertaheitolla, ja kaikki onnistuivat. Ohje on Irman blogista, josta tein puolikkaan annoksen. Omiini tein mustaherukkatuorejuustosta ja valkosuklaasta täytteen.

Tämä resepti vaatii pientä vähtiä mittarin kanssa, mutta on ehdottomasti sen arvoista. Näistä tulee ihan täydellisiä! <itse pidin kuoria uunissa muutaman minuutin kauemmin. Ja aiempiin kokeiluihin vedoten suosittelen myös hankkimaan silikonisen paistoalustan.



Tässä reseptissä mantelista tehdään ensin tahna. Sitten vaahdotetaan valkuaisia, sitten keitellään sokeria ja vettä, ja lopuksi kaikki yhdistetään. Irman resepti liki suoraa kopioituna menee näin:



Macarons: (tällä ohjeella kuoria tulee paljon, tein puolikkaan annoksen)

Mantelitahna:
300g mantelijauhetta
300 g tomusokeria

Yhdistä edelliset ja siivilöi ne 3 kertaa tai aja tehosekoittimessa

110 g valkuaisia ja 1g väriainetta

Sekoita väriaine valkuaisten joukkoon . Sen jälkeen lisää valkuais-väriaineseos sekoitettuun ja siivilöityyn manteli-tomusokeriseokseen. Suojaa kelmulla ettei kuivu.

Italialainen marenki (valkuaiset-sokeri+sokeriliemi)


110g valkuaisia ja 30 g sokeria

Vatkaa yleiskoneella ja lisää sokeri vähitellen valkuaisseokseen. Vatkaa kunnes jää huippu vispilää nostettaessa.

Sokeriliemi

300g siro sokeria ja 100 g vettä

Keitä sokeria ja vettä kunnes saavutat 120 C
Lisää sokeriliemi valkuaisvaahdon joukkoon voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes lämpötila on  marenkivaahdossa 37-40 astetta.
Lisää italiaista marenkia aiemmin tehtyyn tahnamaiseen pohjaan, ensin 1/3 osa ja sitten lisää erissä loput.


Pursota pellille pieniä ympyröitä. Kopauta lopuksi peltiä pöytää vasten muutaman kerran, jotta saat ilmakuplat pois. Anna Macaroncien kuivua "kuorrettua" 30-60 min. (kuoretin n. 45 min) Kokeile pintaa ennen paistoa. Paista 130 asteessa uunin kakkostasolla kiertoilmalla 13 minuuttia.

Täytä jäähtyneet puolikkaat


Helppo mustaherukkatäyte:

1 rasia mustaherukkatuorejuustoa
1 levy valkosuklaata.

Notkista tuorejuusto kulhossa. Sulata suklaa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Täytä macaronskuoret.






-E-

3 kommenttia:

  1. Vatkataanko italialainen marenki mantelipohjaan vai pitääkö varoen sekoittaa?

    VastaaPoista
  2. Hienoja niistä tuli! Macaroonseja ei ole mitenkään helppo tehdä. Olen kerran koittanut mutta se kokeilu ei loppunut hyvin.. Hahaa :D

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)