Suklaaputouskakku, Drip Cake, Naked Cake, Överikakku, Nakukakku |
Mehevä suklaakakku:
Pohja:
4,5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
1,5 tl soodaa
2 munaa
400g kermaviiliä
150 g voisulaa
1,5 dl kuumaa kahvia
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita munat ja kermaviili toisessa kulhossa, lisää jäähtynyt voisula. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita. Lisää kuuma kahvi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kahteen n. 20 senttiseen vuokaan. (pingota pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat) Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes kakkupohjat ovat kypsiä. Jäähdytä
Mariannetäyte:
2 prk Vispikermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
n. 200 g valkosuklaata sulatettuna
150g murskattuja mariannekarkkeja
Vaahdota kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto. Lisää mariannerouhe ja sulatettu, jäähtynyt valkosuklaa.
Lisäksi:
Maitoa kostutukseen
Hilloa (ei pakollista, minä laitoin kolmen marjan hilloa)
Kostuta pohjia kevyesti, täytä kakku hillolla ja mariannetäytteellä, nosta kylmään.
Kuorruteganache:
100g tummaa suklaata
100g kermaa
Rouhi suklaa pieneksi ja kaada kuumuuden kestävään kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen, älä keitä. Kaada kerma suklaarouheen päälle ja anna seistä hetken aikaa, niin suklaa sulaa. Sekoita lusikalla tasaiseksi. Anna hetken jäähtyä ja valuttele kakun päälle ja anna valua reunoille.
Koristele mielesi mukaan.
Nam.
-E-
Voi mikä herkkuteos. <3__<3 nam!
VastaaPoistaKiitos :)
Poista