torstai 16. maaliskuuta 2017

Laktoositon Omena-Kinuski Drip Cake

Ja vielä lisää kakkureseptejä...

Tämä putouskakku/ drip cake kätkee sisäänsä vaaleaa sokerikakkupohjaa, kotitekoista omenahilloa ja laktoositonta vaniljatäytettä. Päällä vaaleanpunainen sokerikreemi ja valuva kinuski, koristeena kasa marenkia. Marengin ohjeen löydät täältä.



Ja sitten reseptiä:

Kakkupohja on perinteinen 6 munan sokerikakkupohja. Eli riko munat juomalasiin ja mittaa saman verran sokeria toiseen lasiin ja jauhoja saman verran kolmanteen lasiin. Lisää jauhoihin 1 tl leivinjauhetta. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon sihdatut jauhot varovasti sekoittaen. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. tunti. Jäähdytä ja halkaise.

Laktoositon vaniljatäyte:

3 prk laktoositonta vispikermaa
1 rs laktoositonta vaniljatuorejuustoa (pirkka)
1 rs laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
sokeria
vaniljasokeria

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon tuorejuustot ja sokeri, vaniljasokeria n. 2-3 tl ja sokeria pari ruokalusikallista. Maistele että sokeria on sopivasti.

Lisäksi:
Omenasosetta
Laktoositonta maitoa kostutukseen n. 1-1,5 dl

Halkaise ja täytä jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostutus maidolla, sitten hilloa ja vaniljatäytettä. Nosta jääkaappiin vetäytymään.

Sokerikreemi:

150g laktoositonta voita/ ingmariinia huoneenlämpöisenä
3-4 dl tomusokeria
tilkka vettä
elintarvikeväriä

Vaahdota voita reilusti vatkaten, lisää joukkoon tomusokeria pikkuhiljaa. Vatkaa kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Lisää tilkka nestettä ja elintarvikeväriä, jatka vaahdottamista.

Levitä kreemi kakun reunoille. Nosta kakku kylmään.


Valuva kinuskikastike:

3,3 dl laktoositonta kuohukermaa
2 dl fariinisokeria.

Mittaa aineet kattilaan. Keitä seosta n. 15 minuuttia, kunnes kinuski sakenee. Anna jäähtyä hetki ja valuttele pikkuhiljaa kakun päälle ja varovasti reunoille.

Koristele mieleiseksi.





-E-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit :)