torstai 30. maaliskuuta 2017

Pupusämpylät

Jos lähiaikoina on tehty kaikkia pupujuttuja muutenkin, niin pitäähän ne sämpylätkin pyöräyttää pupun muotoon.

Tämä onnistunee melkein millä tahansa sämpyläohjeella, mutta kirjoittelen tähän meidän perusreseptin. Lisää variaatioita on helppo tehdä korvaamalla osa jauhoista sämpyläjauhoilla, siemenillä, leseillä ja hiutaleilla.




Helpot sämpylät:

5 dl kädenlämpöistä vettä
pala hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa
3 dl kaurahiutaleita
7-8 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä

Mittaa vesi kulhoon, murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja hunaja. Sekoita niin että hiiva liukenee. Lisää kaurahiutaleet ja sekoita. Lisää jauhoja pikkuhiljaa sekoittaen ja vaivaten, niin että saat pehmoisen taikinan. Mitä pehmeämpi taikina, sitä pehmeämmät sämpylät. Lisää viimeiseksi öljy. Anna nousta kaksinkertaiseksi liinan alla.



Pyörittele taikina hiukan pitkulaisiksi sämpylöiksi. Anna kohota 5-10 min. Leikkaa jauhotetuilla saksilla pupulle korvat ja töki jauhotetulla tikulla pupulle silmät. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.




Tällä pupulla on kuulemma vesirokko...






Joskus aiemmin teimme hiukan samalla idealla siilisämpylöitä. Käyhän kurkkaamassa kuvat niistä täältä.






-E-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit :)