perjantai 10. maaliskuuta 2017

Perjantaiteema: Lasten kanssa - Vaahtokarkkikanuuna

Tämä on täydellinen puuha karkkipäiväksi, vaikka sanotaankin ettei ruualla saa leikkiä. Enemmän leikkiä, vähemmän karkkien syömistä!

Meillä Tiku-raukka on ollut vesirokossa ja hänellekin sairaspäivän ilona tämä oli mainio puuha. Ja totuttuun tapaan ei yhtään monimutkainen.

Pahvimuki, ilmapallo, pieniä kippoja ja ammuttavaa. Mukista pohja pois ja ilmapallon puolikas teipillä tilalle. Pallo kannattaa puhdistaa pesemällä ja kääntämällä nurinpäin, jotta touhu olisi hiukan puhtaampaa. Joissain ilmapalloissa on reilusti sellaista puuteria sisällä, ja voi olla kivampi lopulta ampua vain noita askartelupalloja tai vaikka pumpulipalloja. Myös kumihanskan pala toimii tässä ja kumihanskasta leikattu peukalo, jos on vaikka mukin tilalla pienempää putkea. Silloin minivaahtokarkit sopivat kanuunaan kätevästi.Vaahtokarkit toimivat ja niitä on kiva ampua omaan nimettyyn kippoon. Mutta kannattaa varoa osumasta pikkusiskon kippoon! Saati rosvosektoriin, jolloin äiti vie kaiken!

Sääntöjä voi keksiä itse. Ne saa syödä, jotka osuvat omaan kippoon. Voi ampua kaikkiin kippoihin ja pisteyttää kipot ja sen mukaan jaetaan saalis tai sen verran saa rohmuta äidin kulhosta. Yhtä kaikki, hauskaa puuhaa!

Tämä voisi toimia myös lastenkutsuilla!

Iloista viikonloppua!-E-

2 kommenttia:

  1. Onpa hauska idea! Täytyy seuraaville lastenkutsuille järjestää.

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)