maanantai 4. syyskuuta 2017

Syksyn ensimmäinen mehevä omenapiirakka

Koska ensimmäiset oman pihan omenat olivat jo kypsiä, innostuin leipomaan omenapiirakkaa. Tiesin jääkaapissa olevan kermaviiliäkin. Tosin yllätyksekseni se oli mennyt vanhaksi jo kuukausi sitten, joten se jäi käyttämättä. Siinä kohtaa taikina oli kuitenkin jo vuoassa, joten piti soveltaa. Ja pakko sanoa, että lopputulos oli mehevämpi, kermaisempi ja pehmoisempi kuin kermaviiliversio. Ihan mielettömän herkullinen kokeilu siis!



Tässä omenapiirakan resepti:

Rahkaomenapiirakka:

Pohja:

150 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita ne voi-sokerivaahtoon. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

250 g maitorahkaa
1 dl kermaa
2 munaa
0,5 dl sokeria
ripaus vaniljasokeria

Sekoita kaikki aineet tasaiseksi. Kaada pohjan päälle.

Päälle:

Omenasiivuja ja ripaus kanelia

Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes reunat saavat kauniin värin ja täyte tuntuu hyytyneeltä.





Nauti! <3



-E-



1 kommentti:

  1. Nam, jos siinä on rahkaa, se ei voi olla muuta kuin hyvää! Menee testiin :)

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)