keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Leikki osaksi arkea: Sirkusleikkikalenteri 2018

Tässä kohtaa vuotta ovat mielessä jo ensi vuoden kalenterit, tässäpä oiva vinkki! Perinneleikit ry on tehnyt aivan ihastuttavan Sirkusleikkikalenterin ensi vuoteen ja lopputulos vaikuttaa todella mielenkiintoiselta!

Koska teemana on sirkusleikit, kalenterissa esitellään sirkustoimijoita ja erilaisia sirkuksen alalajeja, ja joka kuukausi on teemaan sidottu toiminnallinen sirkusaiheinen leikki. Ja pakko sanoa, että kuvitus kalenterissa on silmiä hivelevän huikea!
Leikit ovat hauskoja, osaan tarvitaan useampi leikkijä, mutta leikit onnistuvat myös omassa pihassa tai kotona ihan omalla porukalla. Me jo testasimme käärmeleikkiä, ja teema innoitti meidän lapsia kovasti, vaikka leikki olikin aika yksinkertainen. Erityisen hauskaa lapsista oli tehdä äidille jättikäärmeitä! Ensimmäisen kerran jälkeen lapset ovat omatoimisestikin ottaneet hyppynarun ja jatkaneet pomppimista monet kerrat. Perinneleikit ry.:n Motto on, että liikkuakseen ei aina tarvitsi kilpailla tai urheilla vaan leikkien liikkuu huomaamatta! - ja ainakin tässä tapauksessa kalenteri on oiva väline juuri tähän.


Kalenterin vinkit ovat hyvin monipuolisia ja kaiken ikäisille sopivia. Aluksi ajattelimme, että Tossavainen on liian nuori näihin leikkeihin, mutta hän osoitti ennakkoluulomme vääräksi. Ihan sääntöjen mukaan hän ei leikkinyt, mutta eihän leikissä tarvitsekaan noudattaa mitään tiettyä sääntöä tai kaavaa. Sikuriina ja Tossavainen muuttivat hetkessä Sikusnorsuhipan ihan omantyyliseksi leikiksi.


Perinneleikit ry. :n Facebook-sivuilta voit tilata ennakkoon oman kalenterisi alehinnalla ja muutenkin seurata Perinneleikit ry.:n toimintaa. Aika ihana vai mitä?
-E- & -S-

yhteistyössä Perinneleikit ry.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit :)