keskiviikko 2. elokuuta 2017

Synttäriviikko: Mansikkaleivokset ja Arvontavinkki!

Eihän synttärijuhlat ole mitään ilman kakkua! Ja koska teitä lukijoita on monta, teimme isomman satsin mansikkaleivoksia, jotta siitä riittäisi mahdollisimman monelle :D


Nämä mansikkaleivokset ovat unelmaisen pehmeitä ja suussa sulavia. Ja aika yksinkertaisiakin. Näppärästi tällä ohjeella tulee leivoksia ihan koko uunipellillinen. Nyt on mansikoiden lisäksi mustikatkin jo kypsiä, tämä olisi varmasti herkkua myös tuoreilla mustikoilla!



Mansikkaleivokset:

Kakkupohjat vatkataan kerralla isossa kulhossa, ja paistetaan sitten kahdessa osassa uunipellillä. Vatkataan täyte. Kostutetaan pohjat, sipaistaan mansikkahilloa, täytetään, lisätään tuoreita mansikoita ja kansi päälle. Vielä viimeiseksi kermavaahtoa ja koristeeksi mansikoita.

Levykakkupohja:

8 munaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
2 dl perunajauhoja
3tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri oikein vahvaksi vaahdoksi. Tämä taikina on sen verran iso, että se ottaa aika kauan. Siivilöi vaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti taikina tasaiseksi. Kaada puolet taikinasta leivinpaperilla vuorattuun syvään uunipeltiin. Paista 7-9 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Kumoa kakkupohja sokeroidulle leivinpaperille ja poista paistossa käytetty leivinpaperi varovasti kuumana. Vuoraa pelti uudestaan leivinpaperilla ja paista toinen puoli taikinasta samoin.

Anna jäähtyä.

Kostutus:

n. 2-3 dl maitoa

Täyte:

Mansikkahilloa
Tuoreita mansikoita paloina

3 prk flora kuohua
1 prk vaniljatuorejuustoa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata

Tee täyte. Vaahdota flora kuohu. Vatkaa joukkoon tuorejuustot. Sulata valkosuklaa ja lisää se varovasti täytteen sekaan.
Täytä kakku. Kostuta pohjat. Laita ensimmäisen pohjan päälle ohut kerros hilloa. Lisää täyte. Lisää mansikanpalat. Nosta toinen pohja päälle.

Päälle:

2 prk flora kuohua
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Tuoreita mansikoita

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla mielen mukaan. Pursota tai levitä kermavaahto kakun päälle ja koristele mansikoilla.
Leikkaa leivoksiksi.

Nauti!








Ja koska on juhlaviikko, tänäänkin meillä on arvonta! Tänään arvonta on Tossavaisen Facebookin puolella. Tarjolla on ihanat Cribstarin OUTCH-baggyt toivomassasi koossa, kokoja riittää aina 5-6 vuotiaaseen asti. Arvonnan löydät TÄÄLTÄ.




Eilinen Gugguun frillamekon arvonta on vielä käynnissä, aina perjantaihin asti. Sen löydät TÄÄLTÄ

.

-E- & -S- 
juhlatunnelmissa...

1 kommentti:

  1. Herkullisen näköisiä leivoksia! Täytyy varmaan itsekin leipoa jotain mansikoista. :)

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)