tiistai 21. maaliskuuta 2017

Kun leipä on loppu...

Kiireisen lapsiperheen arki on välillä kaaosta. Aina ei pysy ajatus mukana, joku unohtuu tai yksinkertaisesti ei ehdi kauppaan. Välillä ei kaapissa ole mitään kivaa välipalaksi. Meidän luottoresepti tässä kohtaa on perinteinen ohrarieskan ohje, toteutettuna kiireiselle lapsiperheelle sopivammalla tavalla. Normaalistihan nämä taputellaan kauniiksi ympyröiksi, mutta tämä meidän tapamme on nopeampi ja kätevämpi. Tuore, ihana, lämmin leipä on pöydässä 20 minuutissa. Arjen pelastaja.


Ja tässä resepti:

Ohrarieska, pellillinen

5 dl maitoa (myös kylmä vesi käy, jos maitokin on loppu. Maidolla lopputulos on pehmeämpi)
2 tl suolaa
5 dl ohrajauhoja
4 dl vehnäjauhoja

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Lisää kylmä maito. Sekoita lusikalla tasaiseksi. Kippaa taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitä joko lusikalla tai taputtele jauhotetuilla käsillä koko pellin kokoiseksi. Pistele haarukalla reikiä.
Laita uuniin (vaikkei olisi ihan kuumakaan vielä) ja paista n. 15 minuuttia kunnes pinta saa väriä.

Leikkaa paloiksi ja nauti voin kera.



Meillä eilen kaivattiin leipää keiton kaveriksi. Tämä tuli siinä samalla uunissa kun keitto kiehui hellalla.





Ihanaa päivää!


-E-

1 kommentti:

  1. Tämä ohje oli mennyt ihan ohi. Onpa kätevän kuuloinen, pakko koittaa! :)

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)