lauantai 11. marraskuuta 2017

Isänpäivälahjavinkki

Huomenna vietämme isänpäivää. Meillä se perinteisesti tarkoittaa isovanhempien muistamista ja mukavaa yhdessäoloa. Mitään isoja lahjoja emme ole yleensä vieneet, mutta jotain pientä muistamista olemme joka kerta kuitenkin lasten kanssa keksineet vietäväksi.

ruissipsi


Tänä vuonna teimme ruissipsejä, jotka oli helppotekoisia ja valmistuivat nopeasti. Sikuriina ja Tossavainen pääsivät kumpikin tekemään omat sipsit ja hienosti onnistuivatkin pienellä avustuksella. Käytimme näihin ruispuikuloita. Uskon, että mikä vain ruisleipä käy näiden tekoon, eikä haittaa vaikka leipä olisi jo valmiiksi hieman kuivahtanut. Maustesekoitukseen voi laittaa oman maun mukaan melkein mitä vaan. Tässä meidän sipsien ohje:

RUISSIPSIT


Ainekset:
  •  4 palaa ruisleipää
  • öljyä
  • mausteita 
    • Chilisipsit: chiliä 1tl, paprikajauhetta 1tl, sokeria 1tl 
    •  Sipulisipsipsit: sipulijauhetta 1tl, valkosipulijauhetta 1tl, kuivattua ruohosipulia 1tl, suolaa 1tl

1. Sekoita mausteet pienessä kipossa sekaisin ja lisää niiden joukkoon öljyä sen verran, että saat siitä helposti levitettävän seoksen.

2. Voitele öljytahna ruisleipien päälle pullasudilla.

3. Leikkaa ruisleivät suupalankokoisiksi paloiksi.

4. Levitä leikatut palat leivinpaperille ja paista 150 asteisessa uunissa n. 10 min. Valmiiden sipsien tulisi olla rapeita, mutta varo paistamasta niitä liikaa, palavat nimittäin helposti.


Pakkaa jäähtyneet sipsit kauniisiin pusseihin ja lahja on valmis annettavaksi.


ruissipsi


Hyvää isänpäivää!

-S-

4 kommenttia:

  1. Näyttipä tutuilta pusseineen päivineen nuo sipsilahjat:)
    En tiennytkään, että pidät blogia - kiva, kun ideani pääsi postaukseesi♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...niin ja tervetuloa vastavierailulle:)<3

      Poista
    2. Oli niin ihana ja helppo idea, että piti jakaa. En tiennyt että sullakin on blogi. Kävin vastavierailulla, ihania juttuja. Täytyy oikein ajankanssa käydä lukemassa <3 <3 Haluatko, että linkitän postaukseen blogisi? idea kerran on lähtöisin sinulta? :)

      Kirjoitellaan tätä kaverin kanssa ja ollaan pidetty matalaa profiilia, päätettiin jo blogin alussa, että kirjoitellaan tätä nimettöminä. Toki muutamat tarkkasilmäiset ovat meidät siitä huolimatta tunnistaneet. ;)

      Poista
    3. Kirjoittelen myös anonyymisti, joten ei ihme, ettemme ole hoksanneet toisiamme täällä blogistaniassa:) En ole ennen täällä käynytkään, mutta jossain blogilistalla vaan tutunoloinen idea osui silmääni ja pitihän sitä tulla katsomaan:D
      Asia ihan ok, ei tarvitse linkittää. Olin itsekin ajatellut tehdä samasta aiheesta postauksen, joten voi olla, että samanoloisia kuvia vilisee täällä blogistniassa enemmänkin:)
      Haliterkut ja hyvänmielen isänpäivän tunnelmia sinne♥

      Poista

Kiva kun kommentoit :)