torstai 11. elokuuta 2016

Särkänniemen Koiramäki

Halusin viettää päivän lasten kanssa jossain muualla kuin kotona. Miehen ollessa töissä, emme yleensä lähipuistoista kauemmas lähde. Haasteena oli löytää paikka, jossa kumpikin lapsista viihtyisi, ajomatka ei saisi olla liian pitkä ja hinnan tulisi olla kohtuullinen. Tossavainen ei paljoa vielä vaadi, mutta tylsistyy helposti, eikä jaksa paikallaan olla kovinkaan kauaa. Sikuriina taas rakastaa eläimiä ja voisi viettää kokonaisen päivän eläimiä katsellen ja rapsutellen. Särkänniemen Koiraäki täytti kaikki vaatimukseni, joten suuntasimme aamupäivällä auton Tampereelle.


Liput Koiramäkeen maksoi ainoastaan 15 euroa / aikuinen. Alle 100cm pääsee veloituksetta, joten kumpikaan lapsista ei maksanut mitään. Mikäli ostatte lipun etukäteen verkosta, saa lipun 2 euroa halvemmalla. Lippu täytyy kuitenkin ostaa vähintään 2 tuntia ennen lipun lunastusta. Hoksasimme verkkoalennuksen liian myöhään, josta johtuen me emme saneet alennusta hyödynnettyä. Mielestäni hinta on hyvin kohtuullinen.Tekeimstä lasten kanssa, Eläimiä
Tekeimstä lasten kanssa, Eläimiä

Koiramäen alueelle on rauhallinen tunnelma. Ihanaa vastapainoa Särkänniemen menolle ja meiningille. Alue oli todella siisti ja kauniiksi laitettu. Jokainen yksityiskohta on mietitty loppuun asti ja tunnelma säilyi koko alueella olo ajan samanlaisena.

Näimme monta erilaista eläintä, joita suurinta osaa pääsi silittelemään, mikäli eläimet vaan olivat sillä tuulella, että halusivat tulla rapsutuksia hakemaan. Jokaisen aitauksen luona oli pieni esittely aitauksen asukkaista. Näimme mm. koiranpentuja, lehmiä, poneja, erilaisia lintuja, aaseja ja possuja.

Tekeimstä lasten kanssa, Eläimiä
Tekeimstä lasten kanssa, Eläimiä
Tekeimstä lasten kanssa, Eläimiä

Sikuriinan paijatessa eläimiä, tutkimme Tossavaisen kanssa aluetta tarkemmin. Alueella oli hyväkuntoiset leveät tiet, joita pitkin pääsimme helposti kulkemaan paikast toiseen tuplarattailla. Tossavaista ei eläimet kauaa jaksaneet kiinnostaa, mutta onneksi alueelta löytyi häntäkin kiinnostavia aktiviteetteja, kuten hiekkaa, yrttejä, kukkia sekä puita ja erilaisia tasoja, joihin voi kiipeillä.


Tekeimstä lasten kanssa, Eläimiä
Tekeimstä lasten kanssa, Eläimiä


Alueella on eläinten lisäksi paljon muutakin aktiviteettiä. Muutaman kerran päivässä lavalle astuu Koiramäen hahmoja esittämään Koiramäen omaa musikaalia. Musikaali kesti n. 20 minuuttia. Siis juuri sopivan mittainen. Sikuriina jaksoi muiden lasten kanssa sen hyvin katsoa alusta loppuun. Tossavaisen mielenkiinto lopahti puolessavälissä.

Kauniisiin puurakennuksiin pääsi sisälle. Jokaisessa rakennuksessa oli erilaisilla teemoilla varustettuja huoneita, joissa pääsi esimerkiksi harjoittelemaan eläinten hoitoa isoilla puueläimillä, valmistamaan isoäidin kotijuustoa taikahiekasta, kokoamaan palapelejä, piirtämään ja leikkimään erilaisilla leluilla.

Aktiviteetiien lisäksi puurakennuksista löytyi kauppoja, mistä sai ostettua tuliaisia sekä ravintola, missä oli tarjolla lounasta. Olimme syöneet lounaan ennen alueelle menoa, koska ajattelimme ruuan olevan järkyttävän kallista tällaisissa paikoissa. Itse yllätyin kuitenkin postiivisesti, kun mielenkiinnosta kurkkasin ravintolan hinnastoa. Lohiketto lounas olisi maksanut aikuiselta alle 7 euroa ja lapset olisivat syöneet vielä edullisemmin. Mielestä hinta on hyvinkin kohtuullinen.

Tekeimstä lasten kanssa, Eläimiä

Tekeimstä lasten kanssa, Eläimiä

Tekeimstä lasten kanssa, Eläimiä


Myös hieman vanhemmat lapset on otettu huomioon. Monet näytti viihtyvän Drakulan linnassa, joka oli kuin suuri kiipeilyteline.

  
 Lähtiessä Koiramäen hahmot toivottivat meidän halauksien ja vilkutuksien kera tervetulleiksi uudelleen. Uskon, että ensivuonna palaammekin katsomaan, onko kaikki ennallaan, vai ovatko koirat keksineet uusia kujeita. 

Tekeimstä lasten kanssa, Eläimiä-S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit :)