lauantai 13. tammikuuta 2018

Helpot ja maukkaat lantturieskat

Joulun jäljiltä kaupasta saa ihan puoli-ilmaiseksi lanttu- ja porkkanasosetta. Porkkanasoseesta tein sämpylöitä ja rieskaa, lanttusosetta mietin kovasti, mihin sitä voisi käyttää.

Nämä lantturieskat ovat tosi helppoja ja nopeita, ja ainakin meidän lapset tykkäävät kovasti! Ja ihan yhtälailla tämä resepti toimii porkkanasoseen kanssa.

Jos on oikein viitseliäs, taikinasta voi lusikoida kasoja pellille ja taputella ne jauhojen avulla kauniiksi pieniksi pyöreiksi rieskoiksi. Tai sitten voi olla laiska ja kiireinen, kuten minä. Eli lusikoida pellille leivinpaperille koko taikinan, levittää lusikalla, ja taputella jauhojen avulla tasaiseksi, tökkiä haarukalla reikiä ja laittaa uuniin. Supernopeaa.




Lantturieskat:

500g lanttusosetta
1 tl suolaa
n. 1 dl vettä
2 rkl öljyä
1 dl kaurahiutaleita
4 dl hiivaleipäjauhoja


Sekoita lanttusose, suola, vesi ja öljy. Lisää kaurahiutaleet ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Jos taikina on kovin paksua, lisää vettä. Taikinan pitäisi olla lusikalla kätevästi levitettävää, muttei juoksevaa. Osa lanttusoseista on vetisempiä ja osa paksumpia. Lusikoi pellille pieniin kasoihin ja taputtele pyöreiksi rieskoiksi jauhojen kanssa. Tai levitä koko taikina pellille ja taputtele jauhojen kanssa tasaiseksi. Pistele haarukalla.

Paista 225 asteessa, 15-20 minuuttia, kunnes pinta saa hiukan väriä. Nauti lämpimänä voin kanssa.







-E-

4 kommenttia:

  1. Tosi hauska idea, tätä voisin itse myös kokeilla.

    VastaaPoista
  2. suosittelen. :) ovat vielä niin helpot ja nopeat tehdä :)

    VastaaPoista
  3. Nam, kuulostaa hyvältä ja helpolta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistui kyllä koko perheelle. Nyt kun saa raaka-ainetta todella edullisesti, kannattaa kokeilla. :)

      Poista

Kiva kun kommentoit :)