maanantai 15. tammikuuta 2018

Esittelyssä uusi tuttavuus: OMIN

Jokainen varmaan tietää sen turhautumisen tunteen, kun kadottaa jotain korvaamatonta. Itselle ei usein onneksi ole näin käynyt, mutta viime keväänä minulta katosi mystisesti kameran muistikortti, mukanaan tietenkin iso kasa kuvia. Muistikortti ei ollutkaan lopullisesti hukassa, vaan löytyi joulun jälkeen lasten lelujen joukosta. Kuvien joukossa oli muutamia otoksia, mitä olin ottanut blokikirjoitusta varten, kuten tässä kirjoituksessa näkyvät OMINin kuvat. Hetken pähkäiltyäni tulin siihen tulokseen, että teen postauksen loppuun.. siitäkin huolimatta, että kuvat ovat sen reilu puoli vuotta vanhoja.


Viime vuoden lapsimessuilla tutustuimme muutamiin uusiin mielenkiintoisiin merkkeihin. Yksi näistä uusista tuttavuuksista on OMIN, josta onkin tullut meidän yksi lempparimerkeistä. Ihastuin näihin, koska vaatteet ovat yksinkertaisia, mutta jokaisessa on kuitenkin jokin juju tai yksityiskohta, joka tekee näistä omannäköisiä.

Lapsimessujen osastolla meidät otti vastaan yrityksen toinen omistajista, joka kertoi avoimesti yrityksen taustasta ja vaatteiden syntyperästä. OMIN Oy on tamperelainen yritys, joka haluaa luoda kestävää, kotimaista, uutta ja erilaista. Itse arvostan erityisesti sitä, että kaikki OMINin tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

Omistajan mukaan suunnittelun lähtökohtana on mieltymys minimalismiin, joka ilmenee tyylin ohella myös vaatteiden monikäyttöisyytenä ja kestävyytenä. Tämän reilu puolen vuoden käytön jälkeen voin suositella OMINin vaatteita juurikin monikäyttöisyyden ja kestävyyden takia. Materiaalit ovat laadukkaita ja kestävät peruskäyttöä erittäin hyvin. T-paidat ovat olleet käytössä niin aluspaitoina kuin sellaisenaan kesällä. Useista pesuista huolimatta värit ovat pysyneet kirkkaina ja tasaisina, saumat eivät ole haalistuneet, kankaan pinta ole nukkaantunut eikä vaatteet ole venahtaneet pois mallistaan.


Vaatteet ovat olleet todella pitkäikäisiä. Mielestäni koot vastaavat hyvin kokoaan, ehkä ennemmin kaksoiskoon isompaa kokoa. Tossavaisella on kuvissa koon 86/92 T-paidat ja housut (harmaat). Vaatteiden mallin ansiosta lahkeita ja hihoja pystyy aluksi kääntämään, joka pidentää vaatteiden käyttöikää huomattavasti. Meillä on edelleen nämä vaatteet käytössä, vaikka Tossavainen on tänä aikana siirtynyt koosta 80/86 käyttämään kokoa 92/98.

OMINin tuotteita voi tilata heidän omasta verkkokaupastaan. Tilaamani tuotteet ovat tulleet nopeasti ja nätisti pakattuina. Suosittelen tutustumaan, mikäli merkki ei ole teille entuudestaan tuttu!


-S-

2 kommenttia:

  1. Kiva, että teit tämän postauksen joka tapauksessa! Valoitti tätä merkkiä tosi hyvin. Jostain syystä OMIN on nimittäin jäänyt itselleni vieraammaksi, nyt täytyy kurkata valikoimaa "uusin silmin". :)

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)