lauantai 23. joulukuuta 2017

Joulukalenteri 2017: Luukku 23. -PiparminttulusikatTänään väsätään piparminttulusikoita!

Helppoja, kun vaan malttaa pysyä tarkkana!
Tarvikkeet ovat yksinkertaiset. Tarvitset silikonisen lusikkamuotin, piparminttukeppejä, suklaata ja nonparelleja.

Ohje tulee tässä:

Pilko karkkikepit muotteihin, näihin laitoin yhden karkkikepin jokaiseen koloon. Laitoin muotin pellille ja leivinpaperiakin, varmuudeksi, jos kiehuvat vahingossa yli.
Paista n. 180 asteessa 10-15 minuuttia. Vahdi koko ajan vieressä, sillä nämä kiehuvat herkästi kuumennettuaan. Ja mitä vähemmän kiehuvat ja kuplivat, sen parempi, koska silloin ne kiehuvat yli ja värit sekoittuvat. Itse hiukan sekoittelin ja tökin cocktailtikulla näitä loppuvaiheessa, jotta ne sulivat tasaisemmin.
Kun lusikat tulevat uunista, ja ihan hiukan jäähtyvät, voi tikulla tai sormella hiukan tasoitella niitä ja käännellä terävät reunat keskelle päin. Anna jäähtyä kunnolla!


Irroittele lusikat muotista varovasti. Nämä katkeavat ohuimmasta kohdasta tosi herkästi.


Sulata suklaata, tummaa, maitosuklaata tai valkoista. Dippaa lusikan kärjet suklaaseen ja koristele nonparelleilla.


Nosta leivinpaperille kovettumaan.


Nauti itse kaakaon kanssa, tai kääri vaikka sellofaaniin ja vie hoitajalle tai opettajalle joulumuistamiseksi. Meillä nämä taisivat kadota lasten kaakaomukeihin ...


-E- & -S-p.s. Vinkkinä mainittakoon, että jos laitat nämä 250 asteiseen uuniin ja unohdat ne sinne puoleksi tunniksi, sokeri kiehuu yli ja palaa ruskeaksi, eikä lopputulos ole aivan toivotunlainen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit :)