lauantai 23. joulukuuta 2017

Esittelyssä uusi tuttavuus: Suomi.fi -verkkopalvelu

En varmasti ole ainoa pienten lasten äiti, joka on välillä ihan hukassa kun elämäntilanne muuttuu. Minulla on edessä töihin paluu ja ajatukset ovat kovasti tulevassa vuodessa. Hoitopaikka meillä jo on varattuna tutulta hoitajalta, mutta itseäni ahdistaa jo valmiiksi tuleva paperisota mm. Kelan kanssa. Itselläni on hieman erilaisempi tilanne, sillä opiskelen ja käyn töissä samanaikaisesti. Olen siis kolmena päivänä viikossa töissä ja loput päivät opiskelija/kotiäiti. Tilannetta monimutkaistaa se, ettei kaikkia tukia kuitenkaan saa samaan aikaan, vaan osa tuista kumoaa toinen toisensa. Tietoa on hirveästi internetistä saatavana, mutta pitäisi osata etsiä oikeista paikoista ja muistaa siinä samalla  olla varovainen, sillä internet on pullollaan myös paljon väärää tietoa (vau.fi ei varmasti ole se luotettavin tietolähde ;) )  Lapsiperheissä samantyylisiä tilanteita tulee varmasti eteen jokaiselle jossain vaiheessa. Ongelmien johdattelemana päädyin tutusumaan Suomi.fi -verkkopalveluun, johon on koottu paljon informaatiota yhteen paikkaan.

suomi.fi

Suomi.fi apuna arjessa

Suomi.fi -verkkopalvelun avulla voi etsiä tietoa eri elämäntilanteisiin liittyviin viranomaispalveluihin. Sinne on koottu kaikki julkisten hallinnon palvelut ja sähköiset asiointikanavat yhden osoitteen taaksen. Kuulostaa aika täydelliseltä, vai mitä? Sen sijaan, että selaimessa on monia eri välilehtiä auki, joiden välillä pomppii yrittäen saada asioihin selkeyttä, on mahdollista löytää tieto yhden sivun takaa. Kuulostaa mahtavalta ja liiankin helpolta ollakseen totta. Tutustumisen jälkeen Suomi.fi -verkkopalvelu vaikuttaa mielestäni erittäin näppärältä. Toki kaikkea tietoa ei vielä palvelun kautta löytynyt, mutta verkkopalvelu päivittyy kokoajan, joten luotan, että kaikki tarvitsemani tieto tulee vielä löytymään sivuilta.

Suomi.fi -verkkopalvelu yllätti monipuolisuudellaan. Sitä pystyy käyttämään hyödyksi todella monella tavalla. Palveluun kirjautumalla voi esimerkiksi tarkastella omia verotietoja. Tämä yksi kirjautuminen riittää tarkastelemaan kaikkia julkisen sektorin sähköisiä palveluita, joka tekee asioinnista mielestäni paljon nopeampaa ja vaivattomampaa.


suomi.fisuomi.fi


suomi.fi


Suomi.fi -verkkopalvelu päivittyy jatkuvasti

Suomi.fi -verkkopalvelu kehittyy jatkuvasti. Uusimpina asioina palvelussa ovat Viestit- ja Valtuudet-palvelut helpottavat asiointia entisestään. Nyt joulukuun puolivälistä alkaen verkkopalvelun kautta on pystynyt lähettämään ja vastaanottamaan viranomaisviestejä paperipostin sijaan sähköisesti. Itse olen sen verran vanhanaikainen, että otan edelleen laskut yms. tiedotteet mielummin paperisena, mutta taidan silti tilata Suomi.fi -verkkopalvelusta sähköiset viranomaisviestit ihan jo siitäkin syystä, että ne säilyvät siellä tallessa ja löytyvät tarvittaessa helposti ja nopeasti. Valtuudet-palvelun avulla pystyy jättämään valtakirjan, jolla voi valtuuttaa toisen henkilön hoitamaan omia tai yrityksen asioita. Sekä Viestit- että Valtuudet-palvelujen sisältö laajenee vuoden 2018 aikana nykyisetä, kun yhä useampi organisaatio ottaa nämä uudet palvelut käyttöönsä.

Tutustuttuani Suomi.fi -verkkopalveluun syvemmin huomasin, että palvelusta on hyötyä myös muulloin kun viranomaisasioita hoidettaessa. Palvelusta löytyy mm. listattuna kuntien päivähoitopaikkoja, mitä olisin kaivannut kun etsin lapsilleni hoitopaikkaa. Googlettelin sillon hoitopaikkoja ja löysinkin kaupungin sivuilta hoitopaikat listattuna. Jotta sain tiedot millaisesta hoitopaikasta tässä oli kyse, piti jokaisen kohdalla klikata linkki auki, joka vei hoitopaikan omalle kotisivulle. Lopputuloksena itselläni oli 15 välilehteä auki ja pää oli enemmän pyörällä kuin alussa. Suomi.fi -verkkopalvelussa näkee yhdellä klikkauksella kaikki tarvittavat tiedot hoitopaikasta. Pienen esittelyn jälkeen löytyy aukioloajat, yhteystiedot, kotisivut lisätietoa varten ja näiden lisäksi pystyy katosmaan hoitopaikan sijainnin kartalla. Karttapalvelulla voi laskea reitin pituuden ja ajan kohdeosoitteesta hoitopaikalle. Voit jopa valita haluatko kulkea matkan kävelle, autolla, pyörällä vai julkisilla. Näet mille pysäkille sinun tulee mennä ja mitä bussia käyttää. Todella kätevää!

suomi.fi

Pakko vinkata vielä yksi palvelu, minkä löysimme Suomi.fi -verkkopalvelusta. Nimittäin sieltä löytyy listattuna kuntien leikkipuistot. Tällaista olen kaivannut jo pitkään ja todellakin aion ottaa käyttöön seuraavalla kotimaanreissulla.

Leikkipuistojen haku:
Kansalaiselle - Tiedot ja palvelut kansalaiselle - Liikunta ja ulkoilu (Kulttuuri ja vapaa-aika) - Liikuntapaikat (Liikuntapalvelut) - Siirry palveluihin - Kirjoita kunnan nimi (Esim. Helsinki) - Lähiliikuntapaikat (löytyy kun selaa listaa hieman alemmas) - Siirry asiointikanaviin

Alhaalta saat kaikki lähiliikuntapaikat kartalle, josta on helppo katsoa itselle parhaimmat paikat.

suomi.fi

suomi.fi

Kaiken kaikkiaan Suomi.fi -verkkopalvelun käyttö on mielestäni selkeää. Alkuun verkkopalvelun käyttö vaati hieman aikaa, että siihen pääsi sisälle ja tajusi mitä kaikkea tietoa sieltä pystyykään saamaan. Vaikka et olisikaan siis tiedon tarpeessa, kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa palveluun. Suomi.fi toimii hyvin niin tietokoneen eri selaimilla kuin mobiililaitteilla. Kielivaihtoehtona on Suomen lisäksi Englanti ja Ruotsi. Itse meinaan ottaa palvelun käyttöön ja uskon sen helpottavat viranomaisasiointia monessakin eri tilanteessa.


suomi.fi* Yhteistyössä Perheblogit ja Suomi.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit :)