lauantai 28. lokakuuta 2017

Perjantai teema: Lasten kanssa - Hämähäkkitikkarit halloweeniin

Tulevaa halloweenia varten askartelimme lasten kanssa veikeitä tikkarihämähäkkejä. Nämä sopii niin koristeeksi kuin halloweenjuhlien tarjottaviksikin. Materiaalit on edulliset ja toteutus nopea. Itse löysin kaikki tarvittavat tarvikkeet Prismasta, joten materiaalitkin löytyvät varsin helposti yhdestä paikasta.


Yhteen hämähäkkiin tarvitset tikkarin, 4 askartelupunosta, liimaa ja silmiä. Silmät voisi hyvin tehdä myös esimerkiksi pahvista, mutta me käytimme tällä kertaa valmiita irtosilmiä.  Työvaiheet on sen verran yksinkertaiset, että Sikuriina sai tehtyä pienellä avustuksella hämähäkin alusta loppuun itse.Hämähäkeistä tuli meidän mielestä tosi hauskoja ja persoonallisia. Lapset saivat taitella hämähäkkien jalat mihin asentoon itse halusivat ja sen jälkeen he liimasivat vielä silmiä hämähäkeille. Liiman kanssa kannattaa olla tarkka. Ainakaan meidän liima ei tuntunut pitävän silmiä paikallaan, ennen kun oli täysin kuivunut, eikä silloinkaan mitään hirveän tukevasti. Näitä tehdessä siis kannattaa varata hyvä liima ja tarpeeksi aikaa kuivumiseen.


-S- & -E-

1 kommentti:

  1. kaksipuolisella ohuehkolla 3D-tarralla saattais silmät pysyä kans sen ajan kuin tarvii... eikä mene pienten kanssa niin sotkuksi kuin liima.

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)