maanantai 19. kesäkuuta 2017

Uusi tuttavuus: Sukhimatot

sukhi

Esittelyssä ihana yritys ja tuote, josta me kumpikin innostuimme välittömästi. Sukhi valmistaa laadukkaita mattoja. Tuotteet valmistetaan käsityönä Nepalissa, Turkissa, Marokossa ja Intiassa. Sukhin verkkosivuilla on todella avoimesti kerrottu mattojen alkuperästä, työntekijöiden oloista ja yrityksen tavoitteista. Erityisesti meitä ilahduttaa Sukhin tavoite, joka on sekä sukhimattojen uusien omistajien että mattojen valmistajien onnelliseksi tekeminen. Suhki haluaa varmistaa, että paikalliset käsityöläiset saavat kunnon korvauksen työstään. Heidän periaatteena on maksaa työntekijöille hyvä palkka ja pitää huolta heidän työolosuhteistaan. Tätä me arvostamme kovasti.

Sukhin valikoima on tosi laaja. Valikoimasta löytyy mm. Nepalissa valmistetut huopapallomatot, täysin luonnolliset 100% villaa olevat Beni Ouarain matot ja Turkkilaiset tilkkumatot. Oma suosikki on leikkisä huopapallomatto. Sen lisäksi, että niitä on saatavana eri muotoisia ja kokoisia, saa itse vapaasti valita haluamansa värin tai väriyhdistelmän liki 70 värin värikartasta. Saat siis juuri sellaisen maton kuin itse haluaa. Huopapallomatto sopisi kivasti lastenhuoneeseen ja sen voisi räätälöidä juuri huoneen väreihin sopivaksi. Maton päällä olisi varmasti mukana istua ja leikkiä. Kunhan saamme meidän lastenhuoneet valmiiksi, pitää vakavasti harkita tällaisen hankkimista sinne.

Mattojen lisäksi Sukhi valmistaa huopapalloalusia, jotka ovat kuin pikkumattoja. Alusia on kahdessa koossa ja muodossa, löytyy sekä pyöreitä että suorakulmaisia. Isompi alunen on kooltaan 20cm ja pienempi (lasinaluseksi esimerkiksi soveltuva) on halkaisijaltaan 10cm. Me saimme testiin isommat aluset, joihin saimme itse valita värin ja muodon. Päädyimme valitsemaan pyöreät pinkinsävyiset aluset, johon valitsimme neljää toisiinsa sopivaa värisävyä. Halusimme samalla testata, miten hyvin värikartan värit vastaisivat alusen värejä.

Sukhilla ei ole valmiita tuotteita varastossa, vaan tuotteet valmistetaan asiakkaiden tilauksien mukaan. Alusten saapuminen kesti tilauksesta useita viikkoja, mutta koska meillä oli pieni viive tiedossa, ei tämä haitannut. Tähän kannattaa kuitenkin varautua, jos teette matto- tai alustilauksen. Positiivista oli, että aluset saapuivat lopuksi kotiovelle asti.sukhimatotsukhi
sukhimatot
sukhisukhimatot
sukhi

Alusten värit vastasivat hyvin värikartan värisävyjä. Ihana raikas alunen pääsi heti käyttöön, kun katoimme terassille välipalatarjoilun. Alunen on todella monikäyttöinen, vain mielikuvitus on rajana, mihin kaikkeen sitä voi käyttää. Meidän toinen alunen päätyi keittiöön tuomaan väriä, mutta toinen päätyi ihan toiseen tarkoitukseen. Pikkuinen Lotta pihisti sen, ja Mailegit saivat siitä ihanan maton uuteen kotiinsa.

Yllätyin, miten hyvin pysyvät puhtaina. Meillä alunen on ollut käytössä kattauksessa muutaman viikon ja se näyttää silti edelleen kuin uudelta. Lika ja muruset on helppo pyyhkäistä tai huuhdella siitä pois, sillä alunen hylkivät likaa ja vettä. Luulen, että alunen päätyy vielä leikkimökin sisustukseen ja leikkeihin mukaan, kunhan mökki saadaan viimeisteltyä. 


sukhimatot
sukhi

Sukhilla näyttäisi olevan hyvä alennus tällä hetkellä, joten jos kaipaat esimerkiksi lastenhuoneeseen uutta mattoa tai nukkekodin sisustukseen sopivaa mattoa, kannattaa käydä tutustumassa heidän valikoimaansa tarkemmin TÄÄLTÄ

Ihanaa juhannusviikon alkua. :)


-S- & -E-


1 kommentti:

  1. Supersöpöjä kuvia, etenkin tuo nukkekoti kyllä hurmasi! Kiitos kivasta postauksesta <3

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)