perjantai 9. kesäkuuta 2017

Perjantaiteema: Lasten kanssa - Makaroniperhoset


Pikkuinen Lotta halusi askarrella. Tai haluaa aina. Tällä kertaa otimme ruoka-ainelaatikosta materiaalit ja teimme rusettimakaroneista ihania perhosia!

Ensin värjäsimme makaronit. Pussiin makaronia, nestemmäistä elintarvikeväriä loraus ja muutama pumppaus käsidesiä. Sitten pussi tiukasti kiinni ja heilutellaan ja hierotaan niin, että väri leviää kaikkiin makaroneihin. Sitten rusetit talouspaperille kuivumaan. Kuivumisessa menee ehkä tunti tai pari, joten tämä on hyvä tehdä  etukäteen.

Kun rusetit kuivuvat, niistä voi askarrella mitä vaan. Pienellä tipalla liimaa ja kynän kanssa viimeistelemällä ne muuntuvat ihanan kesäisiksi perhosiksi.


Pikkuisen Lotan perhoset lentelevät kukkaniityllä!


-E-

4 kommenttia:

 1. Ihana idea! Minua vaan kummastuttaa, miksi käsidesiä? Voiko sen korvata jollain muulla?

  VastaaPoista
 2. Jossain ulkolaisessa blogissa tehtiin vastaavanlaisia makaroonivärjäyksiä. Ko. blogissa kiinnitysaineena käytettiin "rubbing alcoholia". Kiva, että Tossavaiset selvitti vastaavan suomesta helposti löytyvän aineen. Voi kai sitä kokeilla värjätä ilman tätä rubbing alcoholia, itse luulisin,että aine toimii kiinnitteenä... Vastatkaa viisaammat, jos tiedätte syyn alkoholin käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, voi tosiaan olla, että vaatii kiinnitysainetta :)

   Poista
 3. Olen makaroninvärjäysohjeen nähnyt joskus jossain askartelulehdessä pari vuotta sitten, mutta se ainakin auttaa väriä levittymään kun on märkää ja haihtuu sitten pois kätevästi, eikä vetistä makaronia. Tieteellisempää selitystä en osaa kyllä sanoa. -E-

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)