perjantai 28. lokakuuta 2016

Perjantaiteema: Lasten kanssa - hattu paperilautasesta

 Se on jälleen perjantai ja Lasten kanssa -teeman vuoro. Viime kerralla kastettiin kädet taikinaan ja pyöriteltiin lasten kanssa siilisämpylöitä ja -pullia. (Mikäli sinulta jäi ensimmäinen Lasten kanssa lukematta, voit käydä kurkkaamassa sen täältä.)

Tämän kertainen puuha on hyvin monipuolista ja soveltuu monen ikäisille lapsille. Tämä puuha sopii erityisen hyvin tulevaan viikonloppuun, koska mielikuvitusta käyttämällä voi näitä hyödyntää esimerkiksi halloween-juhlissa. Askartelemme nimittäin paperilautasista hauskoja hattuja. Tämä puuha ei vaadi paljoa valmisteluja, aikaa eikä suurta tilaa. Mikä parasta, ainakin suurin osa tarvittavista tarvikkeista löytyy valmiiksi useimman kotoa.Tarvitset: 

  •  Paperilautasia (itse käytin isoja matalia 23 cm halkaisijaltaan olevia lautasia)
  • Sakset
  • Värikynät
  • Koristeita, kuten tarroja, nauhoja tms.   Isommat lapset voivat tehdä itse haluamansa hatun. Meillä Tossavainen ei paljoa vielä tästä puuhasta kiinnostunut (tai kiinnostui kovastikin, mutta hänestä oli enemmän kyllä haittaa kuin hyötyä), mutta Sikuriina oli erittäin innoissaan tästä puuhasta. Ensiksi suunnittelimme kumpikin oman hattumme ja teimme testiversioita. Sikuriina innostui leikkaamisesta niin paljon, että hänen hatustaan ei jäänyt loppujen lopuksi jäljelle kuin kasa silppua.

  Askaretluidea
  Askartele lasten kanssa, naamiaiset, halloween
  Harjoituskappale

  Hattujen teko kannattaa aloittaa värittämällä, sillä piirtäminen ja värittäminen on helpompaa ehjään lautaseen. Tämän jälkeen lautanen leikataan haluttuun muotoon ja lopuksi voi vielä viimeistellä hatut koristeilla, kuten tarroilla tai nauhoilla.

  Teimme neljä erilaista hattua, kruunun, sydänhatun sekä pupun- ja nallenkorvat. Leikkaamisessa kannattaa käyttää pieniä teräviä saksia, niin saa siisteintä jälkeä.  Jos haluatte kokeilla samoja hattuja, alla kuvassa on piirretty katkoviivoilla kohdat mitä pitkin leikkaamalla onnistutte varmasti. Lapsen päänkoko kannattaa toki ottaa huomioon ulkoreunoja leikatessa, ei siis kannata leikata heti alkuun liian isoa aukkoa. Korvat ja sydämen leikkasin lautanen taitettuna, niin sain helposti symmetriset molemmista puolista.

  Askartele lasten kanssa, naamiaiset, halloween


  Hattujen teko on hauskaa yhdessä oloa, mutta niitä saa myös hyödynnettyä leikeissä. Kun saimme hatut valmiiksi pääsimme roolileikkien pariin. Tossavainen oli leikissä mukana, mutta meno oli sen verran kovaa, että tämän parempaa kuvaa en hänestä saanut napattua.


  Askartele lasten kanssa, naamiaiset, halloween

  Askartele lasten kanssa, naamiaiset, halloween, askaretluideaAskartele lasten kanssa, naamiaiset, halloween
  Askartele lasten kanssa, naamiaiset, halloween


  Askartele lasten kanssa, naamiaiset, halloween


  Askartele lasten kanssa, naamiaiset, halloweenAskartele lasten kanssa, naamiaiset, halloween


  Hauskaa halloweenia kaikille! :) 

  -S & E-

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti

  Kiva kun kommentoit :)