perjantai 26. toukokuuta 2017

Perjantaiteema: Lasten Kanssa - Kukkaruukku lahjaksi

Ajattelin aluksi, että me ei viedä opettajalle mitään lahjaa, koska meillä hoitokuviot menee hieman nurinkurin. Sikuriina ja Tossavainen aloittavat hoidon kesällä, kun toiset lomailevat. Itse nimittäin aloitin työharjoittelun viikko sitten, joten lapset ovat kesän hoidossa pari kertaa viikossa.

Lasten perhepäivähoitaja on aivan ihana. Sikuriina on ollut hänellä virikehoidossa jo vuoden ajan muutamia kertoja kuussa . Halusin kuitenkin jotenkin muistaa häntä, vaikka meillä ei kesäpaussia hoidosta tulekaan.

Tänään kaupassa etsin istutuskokeiluille edullisia kukkaruukkuja ja sain samalla idean hoitajalle viemiseksi. Löysin nimittäin erittäin edullisia muovisia perusruukkuja ja päätin tuunata niistä Sikuriinan kanssa hoitajalle lahjan. Purkin hinnaksi tuli alusen kanssa reilu euro. Lisäksi tarvitaan servettiä tai ohutta koristepaperia (jota me käytimme) sekä liimalakkaa. Liimalakkapurkki maksoi noin 5e ja kahteen ruukkuun kului 1/4 osa.


Sikuriina sai tehtyä tämän alusta loppuun ihan itse, kunhan muutamassa kohtaa hieman auttoi. Ensin Sikuriina levitti siveltimellä lakkaa tasaisesti ympäri purkkia. Tämä on siitä kivaa hommaa, että ei ole niin tarkkaa vaikka tulos ei olisikaan ihan tasainen.Kun liimaa on purkki kauttaaltaan, painellaan paperi/servetti purkkiin kiinni. Huomasin, että Sikuriinan oli helpompi tehdä tämä vaihe ja lopputuloskin oli siistimpi, kun paperin lisäsi pienissä osissa, eikä yrittänyt tehdä koko purkkia kerralla.Paperin päälle vielä kerros lakkaa ja eikun kuivumaan. Kuivumiseen menee n. 2h, jonka jälkeen lahja on valmis annettavaksi. Itse ajattelin, että voisimme istuttaa ruukkuun Sikuriinan kanssa jotain tai sitten ostaa siihen jonkun kivan kukkasen. Lopputuloksesta tuli mielestäni tosi kiva, taidan tuunailla meille kotiinkin muutaman kukkaruukun. ;)-S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit :)