perjantai 19. toukokuuta 2017

Perjantaiteema: Lasten kanssa - DIY postilaatikko

Sikuriina tykkää piirtää. Hän piirtää joka päivä, joten teimme jokin aika sitten lastenhuoneeseen piirtonurkkauksen. Piirtonurkkauksessa on pieni pöytä, pari tuolia, iso rulla piirustuspaperia ja paljon erilaisia värikyniä. Koska piirustusnurkkaus on käytössä päivittäin, on meillä myös todella paljon piirustuksia. Ovathan ne piirustukset (ainakin osa) toi kivoja ja hienoja, varsinkin näin äidin silmin, mutta pikkuhiljaa niiden määrä alkaa ahdistamaan, kun niitä alkaa olemaan joka taso ja nurkka täynnä.Olen jo aiemmin miettinyt ratkaisua, mihin piirustuksia voisi alkaa laittamaan. Sen tulisi olla sellainen, että Sikuriina saisi itse sinne niitä laitettua ja sieltä näytettyä viimeisimpiä luomuksiaan isovanhemmille ja muille vieraille. Mielessä on käynyt kansiot ja laatikot, mutta kansio on vielä liian hankala käyttöinen ja sopivaa laatikkoa ei ole löytynyt. Eilen lasten leikkiessä isolla pahvilaatikolla sain idean tehdä lasten huoneeseen postilaatikon, johon jatkossa Sikuriina voisi laittaa valmiit työt.

Tähän sopii oikeastaan minkä tahansa kokoinen ja mallinen pahvilaatikko. Meillä ei ollut kuin tällainen iso pitkulainen, mutta saksilla ja teipillä tästäkin sai juuri sopivan kokoisen meidän tarkoitukseen.
Pahvilaatikko oli itsessään jo aika jykevää pahvia, mutta päätimme päällystää sen vielä kontaktimuovilla, jotta se varmasti kestäisi rajummankin käsittelyn. Lasten käyttöön on turha tehdä mitään huteraa ja heiveröistä, ainakaan meillä sellaiset ei kestä kun korkeintaan yhden illan ehjänä.

Päällystimme laatikon Sikuriinan valitsemilla papereilla. Hän halusi jokaisen sivun eri väriseksi ja lisäksi vielä liimata muutaman askartelulaatikosta löytyneen eläinkuvion laatikkoon koristeeksi. Koristelun jälkeen laitoimme vielä toisen kerroksen kontaktimuovia laatikon ympärille, jotta koristepaperi ja -kuvat varmasti pysyvät paikallaan. Sikuriina oli lopputulokseen erittäin tyytyväinen ja tuli siitä omastakin mielestä aikas hieno. Nyt pitäisi pysyä piirustukset yhdessä paikassa tallessa.
Rentouttavaa viikonloppua!

-S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit :)