perjantai 7. huhtikuuta 2017

Perjantaiteema: Lasten kanssa - Pääsiäisaskartelua

Ollaankohan vielä hehkutettu tarpeeksi, miten ihanaa on kun kevät jo tuoksuu? Niin ihana puuhastella värikkäitä pääsiäisjuttuja ja lapset tietenkin ovat vielä enemmän innoissaan kuin me äidit.

Perinteinen perjantain puuha lasten kanssa on aina helppo ja simppeli. Niin nytkin. Välineet ovat hyvin yksinkertaiset. Ellei innostu kananmunien puhaltamisesta niin kuin mieheni ja hae munia varten porakonetta ja parikymmentä terää, jotta saisi optimaalisen reiän mahdollisimman siististi.


Tarvitset näihin tipuihin ja pupuihin pääpiirteissään vain kananmunia, piippurassia ja tusseja. Ja hitusen varovaisuutta munien käsittelyssä.

Pese kananmunat. Tee molempiin päihin pieni reikä, terävällä puukolla, neulalla tai sillä porakoneella ja puhalla muna tyhjäksi. Huuhtele tyhjät munat, etteivät ala haista. Tähän samaan voisin antaa vinkin koko perheen kinkkumunakas-iltapalasta. ;)

PUPUT: Muotoile piippurassista pupulle sopivia korvia ja pujota reikään. Kun reikä on riittävän pieni tai jos hiukan taittaa piippurassin päätä, saa kivasti nämä myös korvistaan roikkumaan. Piirrä tussilla silmiä, suita ja viiksiä, taiteilijan vapaudella mieleiseksi.

TIPUT: Tipu on hiukan konstikkaampi. Niitä varten pitää tehdä lisää varovaisia reikiä munan sivuille. Itse tein neulalla ja aika kivasti ne onnistuivat!


Näissä voi käyttää kivasti eri värisiä piippurasseja. Tai tyylikkäästi vain valkoista ja keltaista. Meillä jo alettiin kiistellä, kuka saa piirtää minkäkin ja yhdellä tipulla taitaakin olla silmät ja nokka molemmin puolin, mutta se ei haittaa!


Iloista viikonloppua!-E- & -S-
6 kommenttia:

 1. Onpa sööttejä! :) ei taida kyllä oma kärsivällisyys riittää tohon reikäosuuteen. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin että samaan lopputulokseen pääsisi massapalloilla tai muovimunilla hiukan helpommalla 😅

   Poista
 2. Suloisia askarteluja ja (OOOOOH) bongasin, että sulla on mun tyttären riikinkukko siellä taustalla 😍
  Ihanaa, että niitä näkyy ja ovat olemassa vielä!
  Tuo oli tosiaan pieni erä ja lisää ei tule, koska painolaatta tuli elinkaarensa päähän.
  Kevätterveisiä sinne ja naureskellaan askartelusta auringossa :)

  VastaaPoista
 3. Nautiskellaan piti kirjoittaa (vaikka toki välillä naureskellaankin) 😂

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)