perjantai 14. huhtikuuta 2017

Perjantaiteema: Lasten kanssa - Hauska hedelmävälipala


Vihdoin perjantai. Ja mikä parasta, tämä perjantai on monella vapaapäivä. Meillä on vaikka mitä kivaa suunniteltu pääsiäislomalle, joten meillä on odotettu tätä todella kovasti. Pääsiäisenä tulee syötyä paljon tavallista enemmän herkkuja, joten me juhlistimme loman alkamista herkutellen terveellisesti.

Tämä helppo välipala valmistuu hetkessä, eikä vaadi paljoa työvälineitä/materiaaleja. Ja mikä parasta, tästä on helppo muokata juuri omaan makuun mieleinen hedelmiä ja muotteja vaihtamalla.

Valitsimme pääsiäisen kunniaksi pupu- ja tipupiparimuotit. Sikuriina oli mukana välipalan teossa. Tätä on helppo tehdä lasten kanssa yhdessä, joten kannattaa ottaa ainakin vähän isommat lapset mukaan touhuun. Sikuriina ainakin tykkäsi tosi paljon, kun sai osallitua.


Hedelmiä valitessa ja leikatessa kannattaa huomoida, että mitä pienempi hedelmä, sitä pienempi muotinkin pitää olla. Hedelmät kannattaa leikata noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Ohuempaa on vaikea saada pysymään hyvänä ja paksumpaa taas vaikea painaa muotilla. Mitä kiinteärakenteisempi hedelmä, sitä helpommin se pysyy kasassa. Metalliset piparimuotit toimi parhaiten, niiden terävän reunan takia.
Hyvin maistui kummallekin lapselle ja kuulemma oli todella herkkua. Vesimeloni oli tämän välipalan voittaja. Siihen oli helppo painaa muoteilla ja maistuukin kuulemma hurrrjan hyvältä. Tällä idealla voisi saada sellaisetkin lapset syömään hedelmiä, jotka eivät niitä muuten suostu syömään. Ja muoteillahan voisi muutakin tehdä kuin hedelmiä. Olisihan se ihana retkellä syödä esim. sydämen muotoisia eväsleipiä.

Rentouttavaa pääsiäistä!

-S-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit :)