maanantai 30. tammikuuta 2017

Ihanan helpot Runebergin tortut (Gluteeniton)

Meillä lapset leipoivat Runebergin torttuja koko perheen riemuksi. Minulla on oma luotto-ohje, jolla meillä näitä aina tehdään. En tykkää liian märistä, karvasmanteleista tai punsseista ja takuuvarmasti täydellisiä saa, kun itse tekee.

Meidän Runebergin tortut tehdään muffinssivuokiin, vaikka sellainen oikea Runebergin torttuvuokakin löytyisi, sillä näin ovat paremmin tasapainossa tortun, hillon ja kuorrutteen välinen suhde ;) Me laitoimme korppujauhojen tilalle gluteenittomia korppujauhoja ja vehnäjauhot korvattiin Sunnuntain gluteenittomalla jauhoseoksella, jolloin saatiin gluteenittomia torttuja, mausta tai koostumuksesta eroa ei kyllä huomaa ja ihanan meheviä herkkuja saatiin.

Kaikkia aineita ei sattunut kaapista löytymään, joten Taku reippaana nuorena miehenä kävi ensin kaupassa ostoksilla ja vasta sitten päästiin hommiin. Taku teki nämä melkein alusta loppuun itse, minulle jäi lähinnä sivusta neuvominen ja siivoushommat...

Pikkuinen Lotta ja Tiku toki auttoivat, pääasiassa tietysti siinä, jonka parhaiten osaavat, eli maistelussa...


Runebergin tortut:
24 kpl

200g Pehmeää voita
2dl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria
2 Munaa
2 dl Korppujauhoja
2 dl Vehnäjauhoja
vajaa 1dl Mantelirouhetta
vajaa 1 dl Mantelijauhetta
1 tl Kardemummaa
1 tl Soodaa
2 dl Kermaviiliä

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi kermaviili. (jos teet gluteenittomana, sekoita mahdollisimman vähän, kuitenkin niin, että ainekset sekoittuvat tasaiseksi taikinaksi)

Reilu lusikallinen jokaiseen vuokaan ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Kostuta tortut heti uunista tultuaan sokerivedellä (1,5 dl vettä, 3 rkl tomusokeria, sekoita kunnes sokeri sulaa), n. 0,5-1 rkl/ torttu. Ja anna jäähtyä kunnolla.

Koristele vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.







 Tämä lienee aina se paras vaihe ja tähän kohtaan siivoamiseen saa aina kavereita, vielä kun keksisivät vatkaimen jossa on kolme koukkua...






Pakko sanoa, että ensikertalainen 10-vuotias leipurimestari onnistui koristelussa ihan todella hienosti!



Jep, toiset pursottavat taidokkaasti hilloa torttujen päälle ja toiset kuorrutteet parempiin suihin...






Millainen on sinun mielestäsi paras Runebergin torttu?


-E-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit :)