perjantai 16. syyskuuta 2016

Perjantaiteema: iltasatu nro4

Yllätysjuhlat

Melli Mainio oli lettipäinen tyttö, joka asui Tivolikadulla, Hattarasaaren etelälaidalla, omenatarhan katveessa. Tänään hänellä oli maailman tylsin päivä, sillä hän oli kuumeessa. Silloin ei auta muu kuin  maata riippumatossa ja juoda punasipulimehua. Ne ovat oiva konsti sitkeään kuumeeseen, oletko koskaan kokeillut?

Tossavainen, Super-Sini Papunen, voimamiehenpoika Rim ja  Mini-Robin sen sijaan olivat hyvissä voimissa. He istuivat Super-Sinin puutarhassa ja joivat herkullista raparperimehua ja söivät rinkeleitä.  Tossavainen kirjoitti muistikirjaansa kynä sauhuten. Kaverukset suunnittelivat yllätysjuhlia. Heidän ystävällään Mellillä olisi syntymäpäivät ja mikä olisikaan hauskempaa kuin yllättää hänet kunnon yllätysjuhlilla?
-Kakku, koristeet, paikka... Kirjoitti Tossavainen. Heidän pitäisi ehdottomasti tänään jo alkaa koristella paikkaa ja sopia Rouva Papusen kanssa kakun leipomisesta. Lakritsia, lakritsia pitää myös ehdottomasti olla! Se kun on Melli Mainion lempparia!

Kaverukset valitsivat juhlien paikaksi puumajan, joka oli Papusten pihamaalla. Sinne olisi helppo kuljettaa kakkukin, jonka Rouva Papunen oli luvannut leipoa. Vai olisiko helpompaa kantaa hella puuhun? Super-Sini kuurasi puumajaa vimmatusti. Pitihän juhlassa olla siistiä! Tossavainen kiipeili ketterästi katonrajassa ja ripusteli koristeita ja valonauhaa. Rim järjesteli huonekalut paikoilleen niin, että kaikki mahtuisivat saman pöydän ääreen istumaan.  Robin viritteli kaiuttimia, jotta juhlaan saataisiin myös musiikkia.

Viikonlopun aikana Mellin kuume alkoi helpottaa. Maanantaiaamuna Melli heräsi terveenä ja pirteänä. Kuume oli tipotiessään ja hän mahassaan kihelmöi, aivan kuin hänen mahassaan lentelisi sudenkorentoja! Oli hänen syntymäpäivänsä! Hän pujottautui nopeasti pääskykuvioiseen mekkoonsa ja säntäsi ulos, kaikkein tärkeintä hänelle, oli saada olla ystäviensä kanssa juhlapäivänään!

Ensin hän juoksi Tossavaisen luo, Tossavainen oli aina sellainen unikeko, että hän olisi varmasti vielä loikoilemassa sängyssään. Mutta Mellin hämmästykseksi Tossavainen ei ollutkaan kotona. Melli päätteli, että tietysti Tossavainen on mennyt Super-Sinin luo. Sinne sännätessään Melli muisteli, miten hyviä lakritsirinkeleitä Rouva Papunen aina teki aamiaiseksi, ja kuvitteli itsensä toisten kanssa aamupalapöytään, nam! Mutta mitä ihmettä, Sinikään ei ollut kotona! Mihin kummaan toiset ovat menneet heti aamusta? Melliä ihmetytti kovin ja hän kiiruhti Voimamiehenpoika Rimiä tapaamaan. Rim ei ollut kotona ja Herra Voimamies kerto Mellille, että Rim oli lähtenyt Tossavaisen, Super-Sinin ja Mini-Robinin kanssa telttailemaan yksisarvisten saarelle sateenkaarisillan päähän ja että he palaisivat vasta huomenna. Kaikki olivat luulleet että Melli oli vielä sairaana.

Melli istahti katukivetykselle. Hänen teki mieli itkeä. Oli hänen syntymäpäivänsä ja kaikki hänen rakkaat ystävänsä olivat poissa!

Melli laahusti surkeana puputennareissaan kotiin. Puhelin soi. Rouva Papunen soitti. Hän kysyi, voisiko Melli tulla auttamaan häntä, koska puumajassa oli pieni kolo ja Rouva Papusen uhana korvakoru oli pudonnut sinne. Hän tarvitsi jonkun lapsista auttamaan häntä koska hän ei itse mahtunut sitä hakemaan ja muut lapset olivat retkellä. Melli lupasi ja lähti heti kohti Papusten pihamaata ja puumajaa.

Perille päästyään Melli kiipesi puumajaan ja avasi oven. Rouva Papusta ei näkynyt missään, mutta voi, mitä hän näkikään!
Kaikki oli niin kaunista! juhlavalot tuikkivat kaikkialla, kattoon oli ripustettu pompomeja ja viirinauhaa, ilmaBallot koristivat joka paikkaa! Pöytä oli katettu niin kauniisti ja maljakossa oli hänen lempikukkiaan. Pöytä notkui herkkuja! Sinisiä popcorneja, rinkeleitä, lakritsia, vaahtokarkkeja ja maailman kaunein täytekakku, joka oli koristeltu kynttilöin ja marjoin! Melli oli häkeltynyt. Mitä tämä tarkoitti?

Yhtäkkiä kuului huuto: "YLLÄTYS!" ja piilopaikoistaan esiin ryömineet Tossavainen, Sini, Robin ja Rim lauloivat Mellille onnittelulaulua niin että koko puumaja raikui! "Te huijasitte minua! Te kaikki! Ja Rouva Papunen ja Herra Voimamieskin!" Voi miten Melli oli onnellinen, kaikki olivat sittenkin muistaneet hänen syntymäpäivänsä ja hän sai sittenkin viettää tämän päivän ystäviensä kanssa!

Synttäriseurue herkutteli, leikki ja nautti toistensa seurasta koko illan. He nauroivat poskensa kipeiksi ja kaikilla oli niin muka vaa! Illalla nukkumaan mennessään Melli vielä mietti päivää. Tämä oli ollut täydellinen syntymäpäivä! Hän nukahti hymy huulillaan. Hyvää yötä Melli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit :)