Tällä kertaa sipaisin pohjan päälle Mummin keittelemää omppuhilloa ja ripauksen kanelia.
Ja tässä reseptiä:
200 g margariinia
5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl kardemummaa
2 rkl sokeria
2 keltuaista
0, 75 dl maitoa
ripaus suolaa
Nypi rasva ja kuivat aineet tasaiseksi muruksi. Lisää munat ja maito ja sekoita tasaiseksi.
Marenki:
2 valkuaista
2 dl sokeria
Vatkaa paksuksi, valkeaksi vaahdoksi. Tästä ei tule sellaista vaahtoa, että kulhoa voisi pitää pään päällä, älä siis kokeile ;)
Lisäksi:
Mieleistäsi täytettä, näissä omenahilloa ja kanelia
Kauli taikina isoksi levyksi. Levitä levylle omppuhillo ja ripaus kanelia (tai muut mausteet) ja marenki. Kääri rullalle. Tästä on vaikea saada mitään siistiä rullaa, mutta sinne päin riittää hyvin! Ota sentin parin siivuja ja laita muffinssivuokiin. Itse laitoin vuoat vielä muffinssipeltiin. Rullaaminen ja pilkkominen on sotkuista puuhaa, mutta ei ole väliä, ylimääräisen marengin voi nostella palojen päälle.
Paista 175-200 asteessa n. 20 minuuttia.
-E-
Onnistuisikohan nämä gluteenittomina?
VastaaPoista