tiistai 28. maaliskuuta 2017

SItruuna-Valkosuklaamuffinssit pukeutuvat pupupukuun


Kevät ja pääsiäinen mielessäni leivoimme Pikkuisen Lotan kanssa muffinsseja. Ihanan raikas sitruunan ja valkosuklaaan liitto on mahtava, näissä todella maistuu kevät!




Sitruuna-Valkosuklaamuffinssit: (24kpl)

100g pehmeää voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
1 kermaviili
4,5 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
150 g valkosuklaata rouhittuna

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten. Lisää sitruunan kuori ja mehu, sekoita joukkoon kermaviili. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää suklaapalat.

Jaa muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 16-18 minuuttia kunnes pinta saa kauniin värin. Jäähdytä






Kuorrute:

1 flora kuohu
1 rs sitruunatuorejuustoa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota kuohu, lisää tuorejuusto ja sokerit, vatkaa tasaiseksi ja kuohkeaksi. Kuorruta jäähtyneet muffinssit.






Pikkuinen Lotta teki pupumuffinsseja. Irtokarkkilaarista haimme sopivat korvat ja nenän, ja silmiksi laitoimme nonparellit. Irtokarkkilaarissa on paljon hyviä vaihtoehtoja koristeluun ja esim Lontoorakeet kävisivät erityisen hyvin.




Samalla kokeilimme myös tällaista muffinssien tai kuppikakkujen esillepanoa, jossa muffinsseista on tehty kakku. Idea tuli mieleen yhtäkkiä joten sen kummempia tarvikkeita en ehtinyt hankkia tai sen enempää panostaa, mutta tosi hauska pupu saatiin kahvipöytään näinkin!

Levitin ensin kuorrutteen veitsellä, värilliset osat pursoittelin, värjäsin sitä varten osan kuorrutteesta elintarvikeväreillä.









-E-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit :)