perjantai 20. tammikuuta 2017

Perjantaiteema: Lasten kanssa -Lumitaidetta

Hip hei, se on perjantai. Ja koska ilmat ovat ainakin meillä olleet hyvät ulkoiluun, tämän päiväinen puuhavinkki toteutettiin raittiissa ulkoilmassa.

Tämän viikon puuha on lumen maalaaminen vesiväreillä. Helppoa, edullista ja kivaa puuhaa, joka soveltuu sekä pienille, että isoille lapsille.

Meillä on sairasteltu nyt parisen viikkoa, jokainen vuorollaan oli tukkoinen ja nuutunut. Onneksi säästyimme pahimmalta ja räkätaudit näyttäisi olevan toistaiseksi ainakin selätetty. Oli todella ihana päästä pitkästä aikaa koko porukalla ulos temmeltämään.

Tähän puuhaan ei tarvitse mitenkään etukäteen valmistautua eikä tarvikelistakaan ole kovin pitkä. Tarvitset nimittäin ainoastaan vesivärejä, pensseleitä sekä tyhjiä purkkeja. Meillä pienet pilttipurkit toimivat värikippoina ja vesivärisiveltimet maalausvälineinä. 


  Tee näin: Täytä niin monta purkkia vedellä, kuinka monta eri väriä haluat tehdä maaleiksi. Lapsen voi hyvin ottaa mukaan jo valmisteluihin. Sikuriina oli meidän värivastaava, joten hän täytti purkit vedellä ja valitsi väri.  Vesivärit ovat usein niin haaleita, että väriä kannattaa laittaa reippaasti veden sekaan, jotta ne näkyisivät lumessa. Värin saa purkkeihin helpoiten niin, että pyörittelee märkää pensseliä vesivärinappulassa ja sitten huuhtelee pensselin purkissa. Tätä sai toistaa useita kertoja, ennen kuin saimme tarpeeksi vahvat värit purkkeihin. Se ei tosin Sikuriinaa haitannut yhtään, hänestä tämä ensimmäinen vaihe oli jo hirmu hauskaa.Oma ajatus oli alunperin maalata takapihan hankeen maalaus, mutta Sikuriina halusikin maalata aiemmin tekemänsä lumikoirat. Tossavainen taas keskittyi enemmän pensselien kastelemiseen, taisi siellä välillä hanskakin uida. Suosittelenkin kaivamaan purkit hyvin lumeen, niin ei tarvitse olla kokoajan varomassa, että purkit kaatuisivat.

Hieman isommat pensselit olisivat toimineet varmasti paremmin, ainakin tossavaiselle, mutta meidän isommat pensselit on kaikki miehen valtakunnassa (eli varastossa), johon en uskalla omin nokkineni kauheasti mennä sotkemaan. Niinpä päätimme pärjätä näillä pienemmillä siveltimillä. Sikuriina tykkää tehdä pikkutarkkaa hommaa. Häntä ei selvästikään tuntunut haittaavan, vaikka pienellä siveltimellä ei kerralla saanut kuin pienen alueen maalattua. Uskon, että Tossavainen taas olisi paremmin keskittynyt maalaamiseen, jos pensseli olisi ollut isompi. No, hauskaa näytti hänelläkin olevan, vaikka sivellin taisi suurimman osan ajasta ollakin väärinpäin kädessä.Tällä koiralla taitaa olla vesirokko... :D
Touhukasta viikonloppu toivotellen!

-S- & -E-

2 kommenttia:

Kiva kun kommentoit :)