perjantai 6. lokakuuta 2017

Perjantaiteema: Lasten kanssa - kutsukortit

Sikuriinan 4-vuotissynttärit lähestyy, joka aiheuttaa äidille puuhaa ja hänelle itselle perhosia vatsanpohjaan ja muurahaisia pöksyihin. Synttäreihin on vielä pari viikkoa, mutta niitä on jo useita viikkoja kovasti odoteltu ja päivittäin laskettu öitä, montako vielä on jäljellä ennen synttäripäivää.

Meillä on aiemmin vietetty synttärit sukulaisten kesken, mutta nyt Sikuriina haluaa ehdottomasti kutsua myös ystäviä synttäreille, joten tänä vuonna meillä kahvitetaan toisena päivänä lähisuku ja toisena Sikuriinan parhaimmat kaverit.

Koska on Sikuriinan ensimmäiset kunnon kaverisynttärit, piti synttäreille valita teema, mikä olikin yllättävän haastava tehtävä. Sikuriinan mielipide vaihteli päivittäin, joskus teema vaihtui jopa tunnin välin. Teemaehdotuksia oli mm. muumit, intiaanit, metsäneläimet, monsterit, sirkus ja jalkapallo. Meinasi äidillä tulla tuskahiki näiden kaikkien yhdistämisessä, mutta viimein teema oli päätetty. Ja se onnekseni oli suht selkeä; eläinsirkus.

Sikuriina halusi tehdä ystäville kutsukortit teeman mukaisesti, joten suuntasimme askarteluliikkeeseen, josta Sikuriina sai ostaa haluamansa korttiainekset myyjän avustuksella. Kutsujen teko oli tosi hauskaa. Suunnittelimme materiaaleista yhdessä kortit, ja Sikuriina sai toteuttaa suunnitelman itse. Muutamassa kohdassa toki autoin, mutta halusin antaa hänelle vapaat kädet, jotta kutsut olisivat Sikuriinan eikä minun näköiset.
Kutsuista tuli hienot ja persoonalliset. Joku sai enemmän tarroja kun taas toiselle laitettiin pallosadetta. Seuraavaksi alamme suunnittelemaan juhlien koristusta, ohjelmaa ja tarjottavia. Onhan tämä juhlien järjestäminen lapsen kanssa aika kivaa, vaikka onkin ajoittain työlästä ja aikaa vievää.

Millaisia synttäreitä te olette lasten kanssa / lapsille järjestäneet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit :)