Kiireessä en ehtinyt kuvata kakkuja kunnolla ja nämä ovat kännykällä kuvattuja, pahoittelut laadusta.
Mehevä suklaakakkupohja:
(Pohjan alkuperäinen ohje Pullahiireltä)
4,5 dl jauhoja
4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kaakaojauhetta
1,5 tl soodaa
2 munaa
400 g kermaviiliä
150 g voita
1,5 dl kahvia
Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita munat ja kermaviili keskenään. Lisää siihen voisula. Sekoita seos kuiviin aineisiin. Sekoita tasaiseksi ja lisää viimeiseksi kuuma kahvi ja sekoita tasaiseksi. Kaada kahteen n. 20 senttiseen voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 35-40 min, kunnes kakut ovat kypsiä. Varo paistamasta liikaa, sillä mehevyys kärsii. Anna jäähtyä.
Puolukkatäyte:
1 Flora kuohu
n. 2 dl sokeroitua puolukkasurvosta
100 g maustamatonta tuorejuustoa tai rahkaa
150 g valkosuklaata
Vaahdota kuohu. Lisää tuorejuusto/rahka. Lisää puolukka. Sulata valkosuklaa ja sekoita se hieman jäähtyneenä ohuena nauhana täytteen joukkoon, koko ajan sekoittaen. Tarkista maku.
Täytä jäähtynyt kakku.
Kuorrute: (tee tuplana jos haluat muhkeat pursotukset)
125 g maitosuklaata
100 g voita
0,5 dl tomuokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1 dl kermaa
Sulata suklaa. Vatkaa pehmeä voi ja lisää siihen kaakaojauhe ja tomusokeri. Lisää hieman jäähtynyt suklaa. Lisää viimeiseksi kerma ja vatkaa kuorrute hyvin sekaisin.
Kuorruta täytetty kakku ja nosta jääkaappiin. Ota kakku ajoissa lämpeämään ennen tarjoilua, sillä silloin maku on parempi kuin ihan jääkaappikylmänä.
-E-
En ymmärrä mikä meni pieleen ,mutta kakkupohjat ei onnistunut olivat tosi ohuet eivät nousseet ollenkaan .Kierto ilma uunissa paistoin kaksi kerrallaan siinäkö vika
VastaaPoistaNo voi ei! Kyllä pohjilla useampi sentti pitäisi olla paksuutta. Kiertoilmaa välttelen paljon itse, koska tuntuu että sillä aina joku menee pieleen, en toki tiedä voiko se tuohon vaikuttaa. -E-
Poista