perjantai 22. syyskuuta 2017

Perjantaiteema: DIY jättineulepeitto päiväpeitoksi

Jo jonkin aikaa pinnalla olleet jättineulepeitot ovat ihan mahtavia! Olen niitä jo pidemmän aikaa ihastellut ja pakko totuuden nimissä on myöntää, että tarvikkeet ostin jo vuosi sitten. Vihdoin sain aikaiseksi tehdä tämän loppuun, ja kyllä kannatti! Onhan tämä ihana!

Helpolla pääsee, kun ostaa jumbolankaa valmiina kaupasta. Kauaa ei peiton neulomiseen silloin mene. Minä kuitenkin säästin, ja tein edullisemman version, ja tein siis langankin itse. Ja ajattelin että tämä fleece kestäisi lasten retuuttamista paremmin kuin sellainen 100% villa, jollaista valmis jumbolanka on. 

Ostin 10 halpaa (2,5€/kpl) fleecehuopaa Jyskistä. Leikkasin ne 10 senttisiksi suikaleiksi, ja ompelin ne koneella kaikki yhteen. Fleece kipristyy kun hiukan suikaletta venyttää. Jos tekee langan itse näin, kannattaa huomata että fleece kipristyy tuollaiseksi onteloksi vain toisin päin, eli huovat on syytä leikata pitkittäin. Ommellessa tietenkin on hyvä katsoa, että kaikki kuteet menevät samoin päin. Toki huovan voi leikata yhtenäiseksi pitkulaksi tai pätkät solmia yhteen, mutta näin ompelemalla langasta tulee siistiä ja sileää, ja samoin lopputuloksesta. Eli minusta vaivannäkö kannattaa vaikka aika homma siinä onkin.

Minulla on tässä alkuun luotu 23 silmukkaa. Peiton kooksi tuli n. 110 x 180 cm, eli oikein hyvänkokoinen torkkupeitoksi tai lastenhuoneen päiväpeitoksi. Nyt peitto pääsi Pikkuisen Lotan sänkyyn, mutta voi olla että nappaan sen sieltä vielä sisustuskäyttöön muualle.

Aluksi loin silmukat käsiini aivan kuten puikollakin tehtäisiin. Sitten neuloin peiton loppuun lattialla tasossa. Videolta näkee kätevästi, miten helposti ja nopsasti peiton saa neulottua. Minä en todella ole mikään käsityöihminen, mutta tälläinen nopea ja yksinkertainen neulominen luonnistui minultakin.


Videolla näkee miten yksinkertaisesti peitto on neulottu ihan vaan lattialla. 

Voisin ottaa tälläisen vielä toisessa värissäkin. Tosi kiva tästä minusta tuli!-E-

1 kommentti:

  1. Olen myös halunnut tehdä tällaisen, mutta en ole löytänyt sopivaa lankaa. Tämä fleese-kikka on mulle ihan uusi juttu, mutta voisin kyllä koittaa samaa!!

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)