sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Kurkistus pienyrittäjän kulisseihin: Sydänkäpynen design (sis. alekoodi)

Meistä jokainen on varmasti jossain vaiheessa haaveillut oman yrityksen perustamisesta. Jokaisella on omat intohimonsa ja unelmana saada rakkaasta harrastuksesta työ. Kuitenkin vain harvat uskaltavat lähteä toteuttamaan omaa unelmaansa, mutta onneksi myös niitä rohkeita löytyy.

Me Tossavaiset arvostamme suomalaisia yrittäjiä todella paljon ja olemme kiinnostuneita siitä, millaisia persoonia kunkin yrityksen taustalla häärii. Niinpä päätimme aloittaa uuden blogikirjoitussarjan, missä tutustumme  suomalaisiin yrittäjiin.


Suomalaisen yrittäjän kannattaminen on aina hyvä teko. Tänään kurkistamme Sydänkäpysen kulissien taakse. Näihin tuotteisiin on helppo ihastua!

Me ihastuimme eniten ihanaan sydänmekkoseen, jossa selässä on sydän. Tämä on juuri sitä parasta, mitä pienet yrittäjät voivat parhaillaan tarjota, uniikkia ja ihanaa, yksilöllistä ja persoonallista. Huolellista ja laadusta tinkimättä.Macintosh:Users:mattipennanen:Desktop:Nimetön.tiff


Mikä?


No, lastenvaatteita suurella sydämellä valmistava yhden naisen yritys. Periaatteina yrityksen vaateompelussa on vaatteiden yksinkertaisuus maustettuna pienillä yksityiskohdilla, tyylikkyys, laadukkuus, kotimaisuus ja ekologisuus.

Vaatteet valmistetaan käsityönä kotimaisesta puuvillatrikoosta ja -joustocollegesta. Tarkoituksena on valmistaa helposti yhdisteltäviä käyttövaatteita, jotka ovat päällä mukavia, mutta kuitenkin loistavat tyylillään. Kuka?


Sydänkäpysen takana häärii Pauliina Pennanen, kahden pienen tytön äiti Jyväskylästä. Pauliinan intohimoinen ompeluharrastus alkoi niihin aikoihin, kun esikoistytär oli vauva. Ompeluharrastus on vuosien aikana kasvanut ja into vaatteiden suunnitteluun ja ompeluun kasvanut ja syventynyt.


Miten?


Sydänkäpynen syntyi rakkaudesta lastenvaateompeluun ja yksinkertaiseen kauneuteen. Pauliina perusti Sydänkäpysen lokakuussa 2017, kun hoitovapaa kolkutti ovella ja antoi mahdollisuuden kokeilla siipiä pienyrittäjänä kotiäitiyden ohessa.

Heti yrityksen perustamisesta asti oli tärkeää, että Sydänkäpysen vaatteissa säilyy tietty yhtenäinen linja: yksinkertainen tyylikkyys pienellä twistillä. Siitä syystä syntyi omat vaatemallit, joiden pohjalta tilaukset tapahtuvat. Vaatemallit ovat kuitenkin muokattavissa asiakkaan toiveen mukaan. Jokainen Sydänkäpysen vaate tehdään asiakkaalle tilauksesta, mikä antaa mahdollisuuden esim. omien mittojen huomioimisen. Tilatessaan tuotteen asiakas valitsee sopivan koon ja värin tai kuosin. Tilausten tekeminen onnistuu niin nettisivujen (www.sydankapynendesign.fi) kuin yksityisviestien välityksellä. Sydänkäpysellä on kokoajan laajeneva valikoima yksivärisiä trikoita ja joustocollegeja sekä muutama kauteen sopiva kuosikangas. Sydänkäpysen tuotantomäärät ovat pieniä, koska vaatteet tehdään yhden naisen voimin, kotiäitiyden ohessa. Sydänkäpynen on ns. pieni kotiompelimo eli kaikki työvaiheet tapahtuvat kotioloissa. Vaatetilaus toimitetaan asiakkaalle tilausjonosta riippuen parin viikon haitarilla.
Millaista?


Yrityksen perustaminen ei ehkä ole jokaisen pienten lasten äitien unelma, mutta Sydänkäpysen kohdalla juuri hoitovapaan alku tuntui oikealta ajalta. Isosiskon ollessa hoidossa pari päivää viikosta ja kuopuksen nukkuessa vielä parit pidemmät päiväunet jäi vaateompeluun sopivasti aikaa. Ilman puolison tukea ja vastuunkantoa kodista ja lapsista ei yrityksen pyörittäminen olisi mahdollista. Joustoa perheessä siis tarvitaan. Ompeluyrityksen perustaminen oli siinä mielessä helppoa, että vakituinen työsuhde toisaalla oli olemassa ja tarvittavat välineet työskentelyyn löytyivät jo omasta takaa. Suuria taloudellisia riskejä ei tarvinnut tässä tapauksessa ottaa. Tuntuikin, että rakkaasta harrastuksesta tuli vain intohimoista työntekoa. Sai tehdä sitä, mistä nautti ja sai siitä vielä jonkinlaista ansiota.

Miinuspuolena tietysti tuli myös velvoittavuus paperitöihin ja muihin yrityksen pyörittämiseen kuuluviin tekijöihin. Täytyi myös laittaa yritys omien harrastusten ja muun vapaa-ajan edelle. Vaikka yrityksen perustamisesta on kulunut vain tovi, tuntuu että yrittäjänä toimiminen on avannut silmiäni myös yhteiskunnallisesti. Näen selvemmin omat mahdollisuuteni, unelmani, mutta myös haasteeni ja velvollisuuteni. Oman yrittäjyyskokemuksen perusteella kannustaisin muitakin, joilla elämässä on mahdollisuus hyödyntää omia taitoja ja tietoja, pohtimaan yrittäjyyttä omana työskentelymuotona.

Toiminimen perustaminen on melko yksinkertaista ja riskitöntä, jos elämä muuten on taloudellisesti turvattu. Yrityksen kautta voi käyttää omia taitoja yhteiskunnallisesti hyödyksi ja yritys antaa toimijalle mahdollisuuden syventää osaamistaan. Aina yritystoiminnan ei tarvitse olla suurta tehdäkseen hyvää sekä yrittäjälle itselleen sekä asiakaskunnalle. Taloudellisen menestys ei siis tässä tapauksessa ole yritystoiminnan ydin vaan ennemminkin itsensä toteuttaminen ja oman osaamisen jakaminen.Sydänkäpysen menoa voi seurata ja tilauksia tehdä facebookissa: Sydänkäpynen Design ja instagramissa: sydankapynendesign


Ja hei huomio!

Tossavaisen toinen sukka- blogin lukijoille tilaukset -15% alekoodilla tossavainen (voi lisätä tilauksen kommenttikentään tai mainita yv:ssä.)


-E- & -S-


4 kommenttia:

 1. Oma miehenikin toimii pienyrittäjänä, joten myös itselle pienyrittäjät ovat sydäntä lähellä ja heitä mielelläni blogissani nostan esille <3

  VastaaPoista
 2. Onpa kauniita - tuo sydänmekko etenkin 😍 Kiitos vinkistä!

  Täytyy laittaa muistiin vastaisuuden varalle (ihan vielä ei voi vauvalle alkaa shoppailemaan, mutta pian...^^)

  VastaaPoista
 3. Tuo yrittäjyys aina välillä kiehtoo. Etenkin kun etsin kuumeisesti keinoja tämän isivuoden jatkamiseen.

  Nuo vaatteet ovat ihan mahtavia. Tuo sydänmekko lähtee tytölle tilaukseen, jos vaan riittävän pieni koko löytyy.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista kurkistaa kulisseihin, kivan postaussarjan oot keksinyt! �� ja ovatpa kauniita nuo vaatteet!

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)