perjantai 17. marraskuuta 2017

Hauska askartelu vanukas -purkeista - Liikennevalot!

Hahaa, ehkä tähän mennessä meidän hauskin idea ja lemppari askartelu! Ja lasten. Ensin saa syödä vanukasta ja sitten askarrella. Lempipuuhia!

Tämä idean toteutukseen valikoitui meidän lasten suosikki, eli  Mini Paula- vanukas, jonka purkit on juuri sopivan kokoiset askarteluidean toteuttamiseen. Nämä vanukkaat on siitä hyviä, ettei niissä ole säilöntäaineita ja ne on tehty tuoreesta maidosta, pääosin täysmaidosta. Näitä voi siis hyvillä mielin syödä askartelun lomassa.

Tuoteselostetta lukiessa tajusimme, että purkillisessa vanukasta on jopa vähemmän sokeria kuin vaikkapa purkillisessa tavallista hedelmäjogurttia. Nämä asiat painavat ainakin Tossavaisten vaakakupissa erittäin paljon. Ja toki myös se, että näitä saa myös laktoosittomana.

vanukas askarteluNämä liikennevalot, joihin ihan oikeasti tulee valokin, ovat ihan mahtavat lasten leikkeihin ja sisustukseenkin nämä kelpaavat vaikka yövaloksi. Eikä ohjekaan ole kovin monimutkainen!

Tarvikkeet. Paula Mini- pikareita, Maitopurkki (voit myös askarrella rungon mustasta kartongista!), mustaa paperia tai dc-fixiä (jota me käytimme), Silkkipaperia, Led- tuikkuja, Teippiä ja Liimaa


vanukas askarteluJa ohjeet:

1. Syö vanukkaat. Pese purkit.

2. Päällystä maitopurkki mustalla paperilla tai Dc-fixillä mustaksi. Voit myös askarrella kartongista laatikon.

3. Leikkaa punaisesta, keltaisesta ja vihreästä silkkipaperista pikareiden sisään sopivat palaset. Tässä saa olla ainakin 2-3 kerrosta silkkipaperia.


vanukas askarteluvanukas askartelu


4. Sipaise pikarin sisäpinnalle hiukan liimaa. Asettele päälle silkkipaperit. Suihkauta hiukan vettä purkkiin niin, että silkkipaperi kastuu. Märkänä se tarttuu tasaisesti reunoihin. Anna kuivua. Jos olet kiireinen, hiustenkuivain auttaa.


vanukas askartelu


5. Leikkaa purkkiin pikareiden kokoset reiät (halkaisija n. 4 cm) ja leikkaa taakse luukku.


vanukas askarteluvanukas askartelu


6. Aseta pikarit sisäkautta purkkiin leikattuihin reikiin.

7. Aseta Led-tuikut purkkeihin ja teippaa ne kiinni niin, että valon saa laitettua päälle ja pois. HUOM! Lasten leikeissä näissä tuikuissa olevat paristot voivat lasten käsiin joutuessaan aiheuttaa vaaratilanteita, joten patteriluukut kannattaa teipata kiinni ja valvoa lasten leikkejä!

vanukas askartelu

vanukas askarteluvanukas askartelu

8. Liikennevalot ovat valmiit ja valmiina vauhdikkaisiin autoleikkeihin!

vanukas askartelu

vanukas askarteluLiikennevalot ovat myös kiva lisä sisustukseen. Kokokin on juuri täydellinen tauluhyllylle. vanukas askartelu


Ja hei, mitäpä olisi liikennevalot ja autoleikit ilman autoa! No ei tietenkään mitään! Niinpä askartelimme vielä superkätevän auton isompien Paula- vanukkaiden käärepahvista ja purkista. Ja erityisesti siksi tämä on niin mahtava, että kyytiin saa aarteita!

Tässä ohjeet autoon:

1. Kääreen keskiosasta saa taiteltua auton rungon. Leikkaa purkille kolo.

2. Etuvaloihin liimasimme keltaista silkkipaperia takapuolelle. Ja sitten liimasimme valot rungon etuosaan. Pienestä pahvisuikaleesta kannattaa leikata ja liimata taakse tukemaan myös takalauta.

3. Tee hytti ja liimaa kiinni, samoin kiinnitä myös tyhjä vanukaspurkki lavalle.

4. Renkaita varten leikkaa kiekot kansifoliosta. Liimaa paikoilleen.

5. Koristele ja maalaa mieluiseksi.

6. Leiki yhdessä koko perheen kanssa!vanukas askartelu


Otimme tavoitteeksi käyttää mahdollisimman kattavasti vanukaspakkauksen kääreet ja pakkausmateriaalit. Ylimääräisiä tarvikkeita ovat ainoastaan pari pientä palaa silkkipaperia, tussi sekä liima.


vanukas askarteluSaimme ihan mahtavat leikit aikaan! Ja lapset olivat sitä mieltä, että nämä autot ovat siitä hyviä, että mitä enemmän syö vanukasta, sitä enemmän saa autoja leikkiin...


vanukas askartelu

vanukas askartelu

vanukas askartelu


vanukas askartelu


-S- & -E-

*Yhteistyössä Dr. Oetkerin ja Perheblogien kanssa

1 kommentti:

Kiva kun kommentoit :)