perjantai 2. joulukuuta 2016

Perjantai teema: Tonttujuttuja, jouluiset suklaaneliöt

Tänään tonttuillaan jouluisten leipomusten merkeissä.

Perinteiset mokkaruudut pukeutuvat jouluisempaan asuun ja näitä kehtaa viedä esim. pikkujoululahjaksi kenelle vain! Eikä kannata stressata siitäkään, jos ette ehdi näitä tuoreeltaan viemään, maut vaan paranevat seuraavaan päivään! Yhdestä pellillisestä saa muistamisen useammallekin, tai sitten kivasti leipurin ja pikkutonttujen omiin suihin maistiaisia...




Tässä resepti:

Glögisuklaaneliöt:

Pohja:

3 munaa
1 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
1,5 dl maitoa
4,5 dl jauhoja
2-3 tl leivinjauhetta
150 g voisulaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia


Sulata voi ja lisää voisulaan maito. Sekoita keskenään kuivat aineet. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää vaahtoon varovasti sekoittaen vuorotellen rasvaseos ja kuivat aineet sihdin läpi. Paista 200 asteessa n 15 minuuttia.

Kuorrute:

50 g sulaa voita
n. 4-5 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2-3 rkl glögijuomaa
ripaus kanelia

Sulata voi. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Tomusokeri ja kaakao kannattaa sihdata. Tomusokeria kannattaa lisäillä pikkuhiljaa, kunnes kuorrute tuntuu sopivan paksulta. Levitä kuorrute lämpimän pohjan päälle. Anna jäähtyä, niin se on helpompi leikata paloiksi.





Leikkaa kolmioiksi ja koristele sokerikuorrutteella. Kaupasta saa valmista, tai voit sekoittaa sen itse tilkasta vettä, tomusokerista ja vihreää elintarvikeväriä lisäämällä. Ripottele päälle kuusenpalloiksi nonparelleja ja kiinnitä latvatähdeksi vaikkapa suklaarae tai tähtiströsseli.





Pakkaa kauniisti ja tulosta kortti, ja makea joulumuistaminen on valmis.






Tästä voit hyvällä omatunnolla tallentaa kuvan korttia varten ja tulostaa sen haluamassasi koossa.





-E- & -S-

15 kommenttia:

  1. Kiva idea. Mokkaruudut muotoutuu vaikka miksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, useimmiten ne tarjoillaan perinteisesti neliöinen, vaikka näillä pystyisi helposti leikittelemään ja muokkaamaan teeman mukaisiksi. :)

      Poista
  2. Mä tuunkin teille kylään :) Näyttää niin herkuille.

    VastaaPoista
  3. Nämä ihanat kuusiherkut menee ehdottomasti testiin, kiitos ihanasta ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla. Kerro ihmeessä kokemukset, jos kokeilet. :)

      Poista
  4. Ihana idea toi joulukuusi koristelu! Vois hyödyntää vaikka mihin leivokseen =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Tämä on vielä hyvin yksinkertainen toteuttaa. :)

      Poista
  5. Nam, tämä ei voi olla kuin hyvää koska glögi <3

    VastaaPoista
  6. onpas nättejä! Ihan luettavuuden ja käyttäjäystävällisyyden nimissä vinkkaisin, että kannattaisi ehkä miettiä kuvia isommassa koossa, jolloin ne olisivat selkeämpiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Erja palautteesta. Otamme opiksi ja pyrimme jatkossa laittamaan isompia kuvia. :)

      Poista
  7. Kivoja! me ollaan tehty vähän vastaavia jotka saatiin pysymään tarjoilulautasella pystyssä kun oli paksuhko pohjataikina.

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit :)